Hoi allemaal,

baanIk heb een andere baaaaaan!!

O jongens, wat is er een last van m’n schouders afgevallen!
Al 20 jaar werkte ik bij mijn oude werkgever, ik had net mijn jubileum achter de rug. Heel wat jaren dus. Best veel collega’s heb ik voorbij zien komen. Ik vond het echt een superbaan, maar de laatste jaren kwamen er toch wat scheurtjes in die liefde. Dingen gingen steeds net wat anders, werden saaier en volgens meer regels.

Voorzichtig begon ik steeds meer om me heen te kijken en begaf ik me na lange tijd weer in de wereld van solliciteren. De 1e keer was ik in shock en totaal onvoorbereid op vragen  als “wie ben jij eigenlijk?” De 2e en 3e keer voelden al beter, maar er waren stiekem toch erg veel dingen die me tegenhielden.

Ik heb bijvoorbeeld heeeel lang gedacht dat ik met m’n MS maar niet moest gaan solliciteren. Dat ik gewoon maar moest kiezen voor de zekerheid van m’n vaste baan. Ik was bang dat ik straks bij een terugval in een nieuwe baan, deze gelijk weer kwijt zou kunnen raken. En ik wilde graag deeltijd werken, maar toch werd er vaak gezocht naar mensen die meer willen werken. Heeeeel veel beren op de weg dus.

En toen?
Kwam deze baan  na een tijd voorbij en reageerde ik.
We hadden een kort gesprek. Ik wilde niet zoveel uur werken, mijn nieuwe werkgever vond dat wel prima, maar wilde wel bepaalde dagen en huppekee het was geregeld !

Blij dat ik het uiteindelijk toch durfde en deed. Zo ga ik straks elke dag fietsend naar mijn werk (natuurlijk wel op m’n elektrische fiets)! Ik ga dan met veel plezier verder met het verkopen van brillen en contactlenzen, maar dan wel met 1,5 uur minder reistijd per dag.

Groetjes van een erg blij ei!

Wil je de eerdere blogs van Marije lezen? Klik hier.

Wil je ook blogs lezen van van andere mensen met MS? Klik dan hier.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *