In de maand november was ik een beetje moe. Heel vaak wil ik nogal veel en ietsje minder vaak wil m’n lichaam dat ook. Een Typisch MS ding natuurlijk. Ook al heb ik ondertussen alweer 15 jaar MS, dit blijft echt mijn aller-allergrootste uitdaging jammer genoeg. Zo ook nu dus.

FeestmaandMijn werk is en blijft erg leuk om te doen en geeft gelukkig flink energie, alleen het huishouden blijft een waar gevecht. En stiekem blijf ik toch echt verwachten van mezelf dat ik alles zo snel en goed mogelijk moet doen. Dat lukt niet altijd naar mijn eigen tevredenheid. Daarbij heb ik 2 mensen in huis wonen, kinderen ook wel 😉 die denken dat opruimen ook niet nodig is, dus het is weer even tijd om te herinneren:
*laat alles meer los.
*soms is iets minder perfect ook goed genoeg.
*kook zo eenvoudig mogelijk of al vroeg in de middag.
*vragen mag ook.

Daarnaast is het ook belangrijk weer een beetje echte tijd voor mezelf te maken. Op het moment is dat vooral nog mijn uurtje fitness per week en daarna het bijkomen daarvan, maar misschien moet ik toch eens iets erbij gaan zoeken. Juist na het sporten wat ik doe, merk ik wel dat ik me daarna energiek voel. Iets erbij gaan doen lijkt me leuk, maar daar ben ik altijd een beetje huiverig voor, want die grens, waar ligt die? Nu is het zeker eerst doen en dan denken??

Gelukkig heb ik wel alle kerstcadeautjes al in huis en de sint is bij ons simpelweg een film met wat lekkers erbij. Dat heb ik ondertussen al wel heel duidelijk geleerd: hoe minder prikkels hoe beter alles gaat. Lekker rustige dagen met z’n viertjes en de 2 poezenbeesten doen het wat dat betreft gewoon altijd het beste. Dan kunnen we best een keertje iets afspreken of ergens langs gaan, maar toch altijd met mate. En dat vind ik dan weer helemaal niet zo erg, want zo’n party animal ben ik nou ook weer niet.

Groetjes en gezellige dagen!!
Marije

Wil je de eerdere blogs van Marije lezen? Klik hier.

Wil je ook blogs lezen van andere mensen met MS? Klik dan hier.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *