Hoi hoi allemaal,

Overdenkt2022 alweer!! De allerbeste wensen voor in het nieuwe jaar! Dat het maar een heel mooi jaar vol mooie momenten mag worden in vooral die zo ontzettend belangrijke gezondheid!

Ik schrijf dit eigenlijk nog net op het nippertje in 2021, nadat ik net langer dan een uur bij de oliebollenkraam heb staan wachten. Ondertussen kan ik nog eens lekker over het afgelopen nadenken.

Voor veel mensen was 2021 met zijn corona natuurlijk geen gemakkelijk jaar. Vooral alle dingen die minder konden en mochten vielen niet altijd mee: alles ging behoorlijk op de rem. En eigenlijk was dat iets wat ik jammer genoeg al uit mezelf een beetje heb gekregen met het verloop van de tijd.

Toen ik net wist dat ik MS had, was ik er heel erg van overtuigd dat er toch niets zou gaan veranderen. Ik zou gewoon verdergaan met de dingen die ik leuk vond en dan wel verder zien. Gewoon doorgaan vooral. Dit heb ik ook best een tijdje volgehouden, maar gedurende de jaren ging dat natuurlijk toch stiekem niet lukken.

Als ik nu heb gewerkt, ga ik bijvoorbeeld niet nog ’s avonds naar de bioscoop. En moet ik morgen werken, ga ik niet de avond ervoor uit eten. Sowieso als ik uit eten ga word ik steeds wat tammer en is het kaarsje wel uit rond een uur of 8. Toen net voor deze lockdown het restaurant waar we graag uit eten gingen dan ook begon met het aanbieden van een lekkere tapas lunch, was ik dan ook best blij daarmee. ’s Middags is het energie technisch gezien allemaal net wat makkelijker.

De MS-dag was dit jaar ook weer online te volgen. Super, want ik vind het erg interessant, maar het scheelt echt enorm in vermoeidheid om dit online te kunnen volgen in plaats van daar echt naartoe te gaan. En dan ook sommige concerten die te streamen waren: wat een uitvinding!

Nu maar hopen dat als we straks weer meer gaan mogen zulk soort online mogelijkheden wel deels zullen blijven!

Het zou zo lekker veel energie besparen. En alle extraatjes energie zijn welkom!

Veel liefs,

Marije

Wil je de eerdere blog van Marije lezen? Klik hier.

Wil je ook blogs lezen van van andere mensen met MS? Klik dan hier.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *