Hallo lieve lezers,

Zo jammer voor jullie dat dit een blog is en jullie (gelukkig voor mij) niet kunnen zien hoe ik erbij zit en hoeveel rommel er om me heen is. Je hebt zo van die dagen, of weken en in dit geval wel maanden, dat het huis gewoon nooit netjes opgeruimd lijkt te kunnen worden.

RommelNa een heel lange tijd er vooral er heel erg tegenop zien haalden we afgelopen maand een enorm Ikea kast uit elkaar die in de slaapkamer stond. Het was een behoorlijk bakbeest, waar heel veel in kon. Ik weet nog wel dat toen die kwam mijn man er 5 dagen mee bezig is geweest om hem in elkaar te krijgen! Het afbreken was zeker net zo indrukwekkend. Nadat we vanochtend alle onderdelen naar buiten hebben gesjouwd is hij nu dan echt weg en meegenomen door het grofvuil!!

Er zijn (zeker niet door mij) 2 nieuwe mooiere, maar ook een stuk kleinere kasten opgebouwd. Maar nu is alsnog de hele slaapkamer vol met teveel spullen, die weer moeten worden verdeeld naar andere plekken in huis, de vuilnis of de kringloop. We zijn dus héél veel aan het opruimen.

Ook het kelderkastje staat nog op de lijst van opruimen. 2 volle boodschappenkratten wachten geduldig al een week op het moment dat dat gaat gebeuren. Net als 3 dozen vol met boeken. Gekregen voor mijn minibieb, alleen kan ik er nog wel zeker 3 extra minibiebjes mee vullen! En dan zijn er ook nog 2 pubers in huis die nog wat extra rommel toevoegen. Daarnaast pakte ik net nog een glas, dat natuurlijk nog vol was, wat ik dan weer deels over mezelf heen kiepte.

Ik heb het voor nu dan ook maar even opgegeven. Ga zo nog snel een verplichte was doen, want dat is dan wel echt nodig. Daarna maak alvast soep voor vanavond, omdat ik daar later vast geen puf meer voor heb. En dan ga ik omgeven door alle rommel, een beetje bijkomen. Iets wat ik echt heb moeten leren: niet maar doorgaan en doorgaan. Af en toe lukt het. Dan zal ik morgen op m’n werk wel een beetje extra genieten van alle opgeruimdheid die daar wel is.

Groetjes van rommeltante Marije

Wil je de eerdere blogs van Marije lezen? Klik hier.

Wil je ook blogs lezen van van andere mensen met MS? Klik dan hier.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *