Hoi allemaal!

Marije, Blog, 2021Nadat ik eerder al een stukje over zeilen schreef zonder dat ik me voorstelde, is het nu de planning dat ik jullie wat vaker ga meenemen in mijn ‘MS leven’. Tijd dus om me alsnog voor te stellen!

Ik ben Marije, ik ben 41 jaar, getrouwd met Marc en mama van 2 jongens van bijna 11 en 13 jaar. We wonen samen met onze 2 katten in Zwijndrecht. Ik werk als opticien en doe dat 19 uur in de week. MS heb ik alweer sinds augustus 2007.

Net als bij veel anderen begon het met een oogontsteking. Al vlot ging ik door de medische molen en kreeg een MRI en een lumbaalpunctie, dat is een prik om je hersenvocht te onderzoeken. Na de uitslag hiervan bleek, ook omdat ik al eerder een gevoelloos been had gehad, dat ik MS had.

Behalve dat ik de neuroloog bijna gelijk met heeel veel vragen overlaadde, heb ik in het begin vooral aan dat idee ‘gewend’ en zoveel mogelijk gedaan alsof er niets aan de hand was.

Dit ging nog best aardig, maar de laatste jaren is het iets wat toch meer en meer invloed gaat krijgen op alles wat je doet of laat in het leven. En daar ga ik de komende tijd dus meer over schrijven. Nu maar hopen dat ik genoeg heb om met jullie te gaan delen 😊

Groetjes, Marije

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *