Hallo lieve lezers,

Het is bijna kerst, dus ik dacht: laat ik weer even een update schrijven!

Free_merrychristmas_200Dit jaar is er heel veel gebeurd. Op privégebied zijn er wat minder leuke dingen gebeurd. Dit ga ik niet allemaal vertellen, maar wat ik er wel over kan zeggen is dat ik heel veel aan mijn hoofd had en daardoor kreeg ik ook weer vaker last van mijn ogen. Gelukkig is het niet verder doorgezet naar een nieuwe schub. Ik vind het af en toe nog steeds moeilijk te begrijpen dat mijn lichaam zo raar reageert als het in mijn hoofd te druk is.

Soms vind ik het namelijk fijn om een beetje stress te hebben (dan wel positieve stress), want dat geeft me een soort voldoening als het dan afgerond is. Bijvoorbeeld op mijn werk deze maand: we hadden een workshop houten kerstboom maken en ik ging deze workshop geven. Op dinsdag ben ik begonnen met alle voorbereidingen (voorzagen, voorboren e.d.). Het was aan het eind van de dag nog niet klaar, dus ik ben woensdag om 11 uur begonnen, zodat ik verder kon gaan met de voorbereidingen (stress). Om kwart voor 3 kwamen de eerste mensen, er zouden totaal 7 mensen komen maar dit bleken er 9 te zijn (stress, te weinig voorgezaagd e.d.). Om half 6 was iedereen klaar met zijn kerstboom en tot die tijd had ik maar een kwartiertje pauze genomen. Ik was blij dat ik eindelijk even een uurtje kon zitten, want ik was helemaal gesloopt. En vrijdag eiste dit zijn tol: ik had zoveel last van mijn ogen dat ik ze moeilijk open kon houden. Gelukkig mocht ik hierdoor wel eerder weg van mijn werk.

Op mijn werk zijn ze allemaal super lief en begripvol. Ik ben blij dat ik weer terug ben bij Praxis. Ook al is het in een ander filiaal dan voorheen, ik heb mijn plek hier helemaal gevonden. Het is voor mij veel beter en gemakkelijker vol te houden dan de horeca. Ik werk hier gemiddeld 30-35 uur per week, maar doordat ik zitten en staan kan afwisselen, kan ik het langer volhouden.

Deze tijd van het jaar vind ik heerlijk, kerst en oud & nieuw. Maar toch vind ik deze periode ergens ook eng, want ik ga weer een nieuw jaar in… Wat zou dit nieuwe jaar mij gaan brengen? Zou ik stabiel blijven of een terugval krijgen? Ik zou dan willen dat de tijd stil stond en dat ik me zou zo kunnen blijven voelen zoals ik nu doe. Aangezien mijn knie ook nog niet meewerkt en ik die brace nog steeds niet geaccepteerd heb. Wat gaat er met me gebeuren? Wist ik het maar…

Al met al was 2016 voor mij een jaar met ups en downs. Maar tegen mijn familie, vrienden en collega’s die dit zullen lezen, wil ik graag zeggen dat ik toch blij ben met hoe ik 2016 met jullie heb kunnen doormaken. En ik hoop dat we van 2017 weer een fijn jaar mogen maken met zijn allen!

En voor mijn trouwe lezers en lezeressen, ik wens jullie hele fijne kerstdagen en een super gelukkig en gezond nieuwjaar! Dat we die MS maar weer een poepie mogen laten ruiken!

Veel liefs,
Chloë

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *