Na een lange tijd hier een update over mij! Het is ondertussen zomervakantie en ik ben weer even klaar met school. Gelukkig maar want jemig wat een gezeur om stage…

Halverwege het schooljaar is mijn stage stopgezet omdat ze zagen dat het veel te zwaar voor mij was en ook door het reizen van een uur. Daarna lukte het heel moeilijk om nog een nieuw stagebedrijf te vinden. Maar dat is ook logisch want ja, welk bedrijf, oh nee, welke zorgboerderij heeft er halverwege het schooljaar nou nog plek voor een stagiaire? Ik doe de opleiding Wellness en Lifestyle en moet stage lopen op een zorgboerderij. Ik ben met heel wat stagebedrijven aangekomen, maar niks was goed genoeg voor school…

DagboekChloe_UpdateToen kwam school met een stagebedrijf: een schooltuin. Ik zei gelijk dat ik dit niet kon vanwege mijn MS. Ten eerste omdat het alleen maar zwaar werk in een tuin is en ten tweede met klassen met kleine kinderen. Dat vraagt natuurlijk veel te veel energie. Dit heb ik gezegd op school en toen werden ze boos, want ik moest geen nee zeggen voordat ik het had geprobeerd. Ik moest het eerst gaan proberen en dan mocht ik pas zeggen of het te zwaar was of niet. Ik heb alles direct aan mijn ouders verteld en die waren het hier natuurlijk ook absoluut niet mee eens.

We hebben een gesprek gehad op school met mijn mentor en stagebegeleider. Mijn ouders hadden ook al heel snel door dat je tegen een muur praat, want er wordt gewoon niet geluisterd naar je. Ook tegen mijn ouders bleven ze maar zeggen dat ik het maar eerst eens moest gaan proberen. Ik weet toch zeker zelf wel waar mijn grenzen liggen of niet? Aan het eind van het gesprek.. Nouja, eind van het gesprek? Er was nog helemaal niks uitgekomen en toch werden we als een klein kind weggestuurd omdat ze naar de les moesten, die pas 20 minuten erna begon!

Na dat gesprek is er nog een gesprek geweest met mijn moeder en die 2 docenten maar er kwam weer niks uit. Ondertussen keerde mijn stagebegeleider zich tegen me. Ze zei niks meer tegen me en als ze iets zei was het een grauw en een snauw.

Na veel gezeur kreeg ik eindelijk toestemming om stage te lopen bij een zorgboerderij welke ik heb gekozen. Een zorgboerderij met autistische jongeren. Nieuwe doelgroep, dus weer een nieuwe uitdaging. Aan het begin van de vakantie ben ik daar op gesprek geweest en ik mag er stage lopen! Ik ben echt super blij en heb er heel erg veel zin in. School weet alleen nog van niks, maar goed, dat komt na de vakantie wel.

Verder gaat het met mijn MS super goed! Het is stabiel en heb sinds maart vorig jaar geen schub meer gehad! Wel een aantal terugvallen als ik me wat te moe had gemaakt. Ik ben ook al een tijdje bezig met mijn rijlessen en dat gaat ook erg goed. Ik ben pas naar het ziekenhuis geweest voor een keuring van het CBR, om te kijken of ik wel geschikt ben om te rijden. De arts ziet er geen reden toe waarom ik niet zou mogen autorijden. Alles is goed en ze vond niks ongewoons. Maar het is nog even het antwoord van het CBR afwachten en dan kunnen we mijn examen aanvragen. Dus hopelijk mag ik na de zomer afrijden.

Ik hoop dat het zo goed blijft gaan met me, want ik geniet weer van mijn leven. Ik ben natuurlijk nog wel af en toe down, maar ja, dat mag. En huilen mag ik ook altijd even van mezelf als ik dat nodig heb.

Iedereen die mijn dagboekverhalen altijd heeft gelezen op MSkidsweb wil ik heel erg bedanken. Ik zal proberen af en toe een update te geven van hoe het met me gaat.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *