Zoals jullie misschien weten, heb ik even niet geschreven. Dit was omdat ik er heel even geen behoefte aan had, omdat ik een beetje met mezelf in de knoop zit. Ik praat nu met een maatschappelijk werkster. Met haar heb ik gelukkig een goede klik. Dit helpt me heel erg. Ze krijgt wel wat dingen uit me.

c7cDagboekChloe_Verhaal25Darlin’Ondertussen is het schooljaar eindelijk bijna afgelopen. Het werd tijd, want ik heb het echt gehad en ik kan me totaal niet meer focussen op de lessen en opdrachten. Ik ben echt toe aan vakantie en mijn lichaam ook. En in de vakantie ga ik lekker werken. Geld verdienen voor mijn vakantie. En verder lekker uitrusten en samen zijn met mijn vriend.

Een tijd geleden was ik het album van Avril Lavigne aan het luisteren. Er was 1 liedje dat ik eigenlijk altijd heel leuk meezong. Maar nu heb ik goed naar de tekst geluisterd en dit raakt me heel erg. Het liedje heet Darlin’. Het eerste couplet en het refrein gaan zo:

Darlin’
You’re hiding in the closet once again
Start smiling
I know you’re tryin
Real hard not to turn your head away
Pretty darling
Face tomorrow, tomorrow’s not yesterday
Yesterday, oh oooh
Pretty please, I know it’s a drag
Wipe your eyes and put up your head
I wish you could be, happy instead
There’s nothing else I can do
Then love you the best I can
Yeah yeah yeah yeah
Ik denk me dan in dat de mensen van wie ik hou dit tegen mij zeggen. Het betekent: ‘… dat ik me in een kast verstop maar dat ik weer moet gaan lachen. Ik probeer het wel en ik houd mijn verdriet tegen. Ik moet naar morgen kijken, want morgen is een hele andere dag dan gisteren. Ik moet mijn tranen wegvegen en mijn hoofd omhoog houden. Ik moet blij zijn en niet verdrietig, want er is niks dat zij meer kunnen doen dan van mij houden zoals ik ben.’
Hier hou ik mij aan vast. Later in het lied zingt ze nog dat ik er niet alleen voor sta en dat het niet mijn schuld is.

En dit vind ik heel belangrijk, jongens en meisjes die MS hebben of die een ouder met MS hebben: blijf alsjeblieft onthouden dat je er niet alleen voor staat, maar vooral dat het niet jouw schuld is!

Klik hier om Darlin’ van Avril Lavigne te bekijken op Youtube.

Chloë, juni 2013

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *