Denise vertelt iedere maand hoe het de afgelopen maand met haar gegaan is. Helaas was er geen verslag in maart, maar hieronder lees je haar verslag van april 2020.

april 2020 Denise 1

Wat voor cijfer zou je de afgelopen maand geven? Was het een leuke maand?

Door alle hectiek van de coronacrisis was het een iets mindere maand. Ik probeer wel leuke dingen te doen binnen in huis. Hobby’s, klusjes in en rond het huis, wandelen en fietsen. Ik denk dat ik deze maand een 7 geef.

Zijn je MS-klachten stabiel gebleven?

De MS-klachten zijn gelukkig rustig gebleven. Wel heb ik regelmatig een dag dat ik erg moe ben, maar de pijn en overige klachten heb ik nauwelijks gehad.

Heb je iets bijzonders/leuks/interessants meegemaakt? Ging dat goed samen met MS?

Wat een hectische 2 maanden. Die hele coronacrisis. De eerste 3 weken dat het meeste gesloten werd, kon ik er niet inkomen. Alles wat normaal gesproken ‘gewoon ’was, is dat nu niet meer. Even met vrienden of familie afspreken, gaat even niet meer. Ik ben er nu wel redelijk aan gewend, maar hopelijk is het snel weer voorbij.

Heb je vaak hulp moeten vragen aan iemand anders vanwege je MS?

Ondanks alle stress rondom deze periode, heb ik geen hulp hoeven vragen vanwege m’n MS.

Had het weer invloed op hoe je je voelde?

Het is heerlijk weer buiten. We hebben de laatste weken echt mazzel gehad met het weer. Af en toe een bewolkte dag is niet zo erg. Ik ben al blij dat het niet al deze weken geplensd heeft, want dan ga je toch minder snel even naar buiten.

Heb je stress gehad? Had dat invloed op je MS?

Ik ben denk ik niet de enigste die stress heeft gehad. De eerste paar weken ben ik best wel een beetje bang geweest om corona te krijgen. Alles op het nieuws, alles op social media, ging er over. Iedereen had het er over. Het heeft gelukkig geen invloed gehad op mijn MS.

Heb je iets moeten afzeggen vanwege je MS?

Alles is zo’n beetje afgezegd door de corona. Dus ik heb niets af moeten zeggen vanwege de MS, maar wel alles door de coronacrisis.

Wat ga je zeker onthouden van de afgelopen maand?

Denise april 20-2Momenteel geniet ik echt van de kleine dingetjes. Mooi weer, vogels die fluiten, een goed/ leuk boek lezen, een spelletje doen met m’n ouders en vriend. Dat soort dingetjes. Ik hoop dat iedereen een beetje positief blijft en dat we dat ook vol houden na deze crisis.

Welke hobby heb je afgelopen maand veel gedaan?

Ik ben bezig met een online nagel cursus. Hier ben ik veel mee bezig. Veel oefenen en kennis op doen. Het is echt iets wat ik heel erg leuk vind. Hoe meer je oefent hoe beter je natuurlijk wordt. Verder heb ik nog een paar kleine projecten gehaakt.

Wil je méér ervaringen lezen van Denise? Klik hier

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *