Denise (22) was net 15 toen ze hoorde dat ze MS heeft. Sinds kort heeft ze een nieuwe baan! MSkidsweb is benieuwd of MS invloed heeft op haar werk.

Nieuwe baan DeniseWe hoorden dat je een nieuwe baan hebt, gefeliciteerd! Wat doe je nu?

Na 5 jaar in de kinderopvang te hebben gewerkt, was ik de uitdaging kwijt. Ik werk nu bij een lunchroom. Ook doen we als bedrijf catering opdrachten.

Heb je moeten solliciteren? Hoe ging dat?

Ja, ik heb een soort van moeten solliciteren. Degene van wie het bedrijf is, ken ik al een aantal jaren. Dus we kenden elkaar al goed. Het voelde dus niet echt als solliciteren.

Ik zag de oproep bij hen voorbijkomen dat ze mensen zochten. Dus heb ik hem een bericht gestuurd dat ik interesse had en dat ik benieuwd was naar hun mogelijkheden.

Hoeveel uur in de week werk je in je nieuwe baan? Is dat goed vol te houden?

Ik werk 18 uur per week. Net als bij de kinderopvang. Dat is voor mij prima vol te houden. Als het druk is, dan ben soms wel kapot moe. Maar ik ben liever moe van hard werken dan dat ik een dag heb waarop ik gelijk al geen energie heb.

Heb je (meteen) verteld dat je MS hebt?

Hij wist al dat ik MS had, maar nog niet precies hoe dat zich bij mij uitte. Dus wat dat betreft was het fijn dat-ie er al van wist. Dan is de drempel toch minder groot.

Houden ze rekening met jouw MS?

Ze houden zeker rekening met m’n MS. Dat is heel fijn. Ik kan mijn grenzen aangeven en dat scheelt heel veel. En ze zijn heel begripvol en denken graag mee in oplossingen als ik merk dat iets toch niet helemaal goed gaat.

Zijn er dingen voor jou aangepast in je nieuwe baan?

Het bedrijf waar ik werk is ontwikkeld voor en door mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Dat houdt in dat bijna iedereen die er werkt een beperking heeft. Dus bijvoorbeeld autisme of een lager denkniveau. Dus qua aanpassingen zijn er niet speciaal dingen, maar er wordt wel rekening gehouden met je beperking.

Heb je tips?

Ik heb zelf anderhalf jaar gezocht naar een juiste werkplek. Steeds werd ik weer afgewezen omdat ik ziek ben en ze er geen ervaring mee hadden en voor mijn gevoel ook geen behoefte hadden om iets aan te passen.

Maar ik ben blijven kijken naar mogelijkheden, wat vind ik leuk, hoe zou ik iets kunnen aanpassen. Ik ben vol blijven houden en heb eindelijk iets gevonden dat helemaal bij me past. Blijf dus kijken naar wat jij leuk vindt en het is vooral belangrijk dat jij jezelf kunt zijn, ook met je MS.

 

Meer interviews met Denise lezen? Klik hier.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *