Denise (22) was net 15 toen ze hoorde dat ze MS heeft. MSkidsweb hoorde dat Denise verliefd is en een vriend heeft en is benieuwd of MS  invloed heeft op hun relatie.

Verliefd vriendWe hoorden dat je een vriend hebt, leuk! Hoe lang zijn jullie al samen?

Wij zijn nu bijna 1,5 jaar samen. Maar het voelt echt alsof we al 5 jaar samen zijn. Dus het voelt gewoon heel goed.

Hoe hebben jullie elkaar ontmoet?

Toen wij klein waren, kwam hij altijd thuis bij mijn buurmeisjes. Mijn ouders, zus en ik zijn verhuisd toen ik zes was. Wij zaten niet bij elkaar op school en m’n buurmeisjes zag ik niet echt meer, dus we zijn elkaar toen uit het oog verloren. En in 2017 in de zomer kwamen we elkaar steeds weer tegen en we zijn toen wat gaan drinken. En sindsdien zijn we samen.

Heb je meteen verteld dat je MS hebt?

Ja, ik heb mijn vriend meteen verteld dat ik MS heb. Bij mijn vorige relatie ging het uit omdat ik MS had. Dus doordat ik het meteen vertelde aan mijn vriend, was het gemakkelijker om het te vertellen, omdat je dan nog niet echt gevoelens hebt voor elkaar. Ik heb verteld wat het is, wat het betekent voor mij en wat de toekomst eventueel kan brengen.

Hoe reageerde je vriend toen je het vertelde?

Hij schrok wel even toen ik vertelde dat ik MS had. Toen we een paar weken samen waren, zei hij tegen mij dat hij toen wel even twijfelde om een relatie te beginnen, maar dat ie me meteen al té leuk vond om te laten lopen.

Hoe gaat hij nu om met jouw MS?

Mijn MS is momenteel heel stabiel en ik kan eigenlijk alles doen wat ik leuk vind. Tuurlijk kan dit veranderen in de toekomst, maar daar denk ik niet te veel bij na. En mijn vriend ook niet. Ik heb weleens slechtere dagen wanneer ik heel moe ben of veel pijn heb. Maar ook op die dagen is hij er voor me en zorgt hij goed voor me.

Gaan in jullie relatie sommige dingen anders omdat je MS hebt?

Eigenlijk hebben we een ‘gewone’ relatie zonder eraan te denken dat ik MS heb. Maar soms loopt je planning die je voor die dag gemaakt hebt iets anders omdat ik dan opeens heel moe ben of meer pijn heb, en dan moet je dat even aanpassen. Zoals een andere activiteit plannen of als je bijvoorbeeld een verjaardag hebt in de avond, dan ga je minder lang.

Heb je tips?

Wees vooral gelijk eerlijk over wat MS is en wat dat voor jou betekent. En wees vooral jezelf. Als mensen dat niet kunnen of willen accepteren, dan zegt dat meer over hen dan over jou.

 

Klik hier om meer interviews met Denise te lezen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *