Vanaf nu vertelt Denise maandelijks hoe het de afgelopen maand met haar gegaan is. Hieronder lees je haar verslag van februari 2020. 

Wat voor cijfer zou je de afgelopen maand geven? Was het een leuke maand?

Het was een rustige maand qua klachten en afspraken. Wel was het een leuke en gezellige maand dus ik zou het een 7.5 geven.

Zijn je MS-klachten stabiel gebleven?

Ondanks de vermoeidheid heb ik mij eigenlijk wel goed gevoeld. Mijn been doet het gelukkig weer helemaal. Wel heb ik last gehad van de spasmes in mijn rug op sommige avonden.

Heb je iets bijzonders/ leuks/ interessants meegemaakt? Ging dat goed samen met MS?

Het was een redelijk rustige maand. Deze maand ben ik jarig geweest en heb dat afgelopen zondag gevierd. Ook ben ik druk geweest met revalideren en ik ben daar weer begonnen met fietsen op een tweewieler. Dit klinkt misschien gek, maar ik heb 7 jaar niet gefietst omdat ik toen een black-out heb gehad en sindsdien heb ik niet meer gefietst. Dus het is een hele stap voor mij.

Heb je vaak hulp moeten vragen aan iemand anders vanwege je MS?

Gelukkig heb ik weinig hulp hoeven vragen. Alles ging redelijk zijn gangetje en ik heb mijzelf goed kunnen redden met alles.

Had het weer invloed op hoe je je voelde?

Ik denk dat iedereen dit weer echt spuugzat is. Regen, storm, bewolkt, koud. Het beïnvloedt mijn stemming maar vooral merk ik dat ik meer vermoeid ben door het slechte weer.

Heb je stress gehad? Had dat invloed op je MS?

Alles loopt wel lekker. Het gaat goed met revalideren. Ik heb een job coach aangevraagd via het UWV en ik heb weer veel zin om weer te gaan werken over een tijdje. Dus vrij weinig stress deze maand.

Heb je iets moeten afzeggen vanwege je MS?

Een paar weken geleden hadden mijn vriend en ik een feestje wat ik goed ingepland had. Overdag slapen, volgende dag niks gepland. En toch trok ik het na 2 uur niet meer. Ik had veel zenuwpijn en was kapot moe. Dus ik ben eerder naar huis gegaan. Dit voelde zo ontzettend rot, dat ik toen zo erg baalde van mijn lijf.

Wat ga je zeker onthouden van de afgelopen maand?

Ik ga onthouden dat ik mijzelf de meeste aandacht moet geven. Normaal zorg ik eerst voor anderen en vind ik het belangrijk om er voor hen te zijn. Ik moet mijzelf op de eerste plaats zetten voordat ik voor vrienden en familie zorg. Ik moet meer rust momenten nemen en mijn grenzen beter aan leren geven.

Welke hobby heb je afgelopen maand veel gedaan?

Afgelopen maand heb ik veel met diamond painting gedaan en ben ik weer veel met mijn nagels bezig geweest.

Wil je méér ervaringen lezen van Denise? Klik hier.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *