Denise (22) was net 15 toen ze hoorde dat ze MS heeft. MSkidsweb wil deze maand graag weten waar zij terecht kan met vragen over MS. Lees hier meer in het interview met Denise.

Goed om te wetenAls je vragen hebt over MS, kun je die dan aan iemand stellen? Aan wie?

Ik heb een MS verpleegkundige gehad in het kinderziekenhuis, dus daar stelde ik in het begin heel veel vragen aan. Toen over ging naar het volwassen ziekenhuis, kreeg ik een andere MS verpleegkundige en momenteel is er een nieuwe maar daar heb ik nog geen kennis mee gemaakt.

Waar haal jij informatie over MS vandaan? Ziekenhuis, internet, huisarts, lotgenoten, …?

Toen ik net MS had, haalde ik veel van het internet. En vooral veel van MSkidsweb. Ook wel op andere sites maar voornamelijk op MSkidsweb. En ik had mijn MS verpleegkundige. En verschillende MS-groepen op Facebook.

Wat vind jij de fijnste bron van informatie? Waar heb je het meeste vandaan?

Persoonlijk vind ik internet de fijnste manier om ergens iets over te weten komen, maar de verschillende groepen op Facebook vind ik ook heel fijn. Je hebt bijvoorbeeld MSI (Multiple Sclerose Informatie) en Jongvolwassen met multiple sclerose.

Blijf je wel eens zitten met een vraag? Hoe los je dat op?

Ja, ik blijf wel eens zitten met een vraag. En dat zijn voornamelijk vragen over vage klachten. Ik heb dan verschillende vage klachten die ik wel eens gehad heb, maar die ik op dat moment weer heb. Dus dan vraag ik mij af of ik weer terugval/schub heb. Maar dat los ik op door middel van óf even afwachten of het over gaat, óf ik bel even met het ziekenhuis om te overleggen.

Heb je tips?

Er zijn zo veel verschillende manieren om aan informatie te komen, dat het lastig te bepalen is wat voor jou werkt. Google, Facebook, MS-verpleegkundige, enzovoort. Kijk wat jij fijn vindt en bij twijfel zou ik gewoon even bellen met het ziekenhuis.

Meer interviews met Denise lezen? Klik hier.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *