Denise vertelt iedere maand hoe het de afgelopen maand met haar gegaan is. Helaas was deze mei maand best heftig voor haar.

Denise MeiWat voor cijfer zou je de afgelopen maand geven? Was het een leuke maand?

Het was een behoorlijk heftige maand. Mijn buurman is onverwachts overleden door een hartstilstand. Mijn moeder moest reanimeren en het stond blank van de ambulances, polities en brandweer. Dus de maand was niet echt top. Ik denk dat ik het een 4 of 5 geef.

Zijn je MS-klachten stabiel gebleven?

De MS-klachten zijn wel stabiel gebleven. Wel heb ik door de stress veel spasmes in mijn rug.

Heb je iets bijzonders/leuks/interessants meegemaakt? Ging dat goed samen met MS?

Ik ben weer volop aan het solliciteren, dus daar ben ik veel mee bezig. Na 5 maanden zonder werk zitten ben ik wel weer toe aan een ritme en andere omgeving. Ik heb echt zin om weer te werken. Het is wel erg spannend om weer te solliciteren, omdat het wat lastiger is om met MS een passende baan te vinden.

Heb je vaak hulp moeten vragen aan iemand anders vanwege je MS?

Gelukkig heb ik deze maand niet echt hulp hoeven vragen vanwege de MS.

Had het weer invloed op hoe je je voelde?

Het weer heeft altijd invloed op mijn lijf. Door de zon voel ik me lekkerder in m’n vel, heb ik minder pijn en geeft het me een positief gevoel. Als er dan een dag tussen zit met regen, dan merk ik dat gelijk.

Heb je stress gehad? Had dat invloed op je MS?

De hele maand was eigenlijk vol stress. Helpen met de uitvaart regelen, er voor de buurmeisjes zijn, slecht slapen omdat je er veel over droomt. Ik heb door de MS wel vaker dat ik moe ben, maar met deze stress erbij heb ik eigenlijk amper energie over.

Heb je iets moeten afzeggen vanwege je MS?

Door de hele coronacrisis valt er niet veel af te zeggen, omdat bijna alles al is afgezegd. Dus heb ik niets hoeven af te zeggen door de MS, maar wel door de coronacrisis.

Wat ga je zeker onthouden van de afgelopen maand?

Ik denk dat ik deze hele maand wel onthoud. Het heeft zo’n impact gehad, dat dit echt een soort trauma geworden is. De buren voelen meer als een soort familie dan dat het als buren. Gelukkig krijg ik wel hulp bij het verwerken.

Denise mei plankjeWelke hobby heb je afgelopen maand veel gedaan?

Deze maand heb ik ondanks alle stress wel wat hobby’s proberen te doen. Ik ben net klaar met mijn nagelcursus, dus daar oefen ik veel mee. Verder ben ik een monster aan het haken. Daar ben ik voorlopig nog wel even zoet mee. Ook heb ik het houtbranden weer opgepakt.

Wil je méér ervaringen lezen van Denise? Klik hier

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *