Denise vertelt iedere maand hoe het de afgelopen maand met haar gegaan is. “Er zijn een paar leuke dingen om mee bezig te zijn. Mijn zus is hoogzwanger dus ik kan niet wachten tot die kleine er is.”

Wat voor cijfer zou je de afgelopen maand geven? Was het een leuke maand?

Deze maand zou ik denk ik een 7 geven. Er gebeuren een paar leuke dingen om me heen. Mijn zus is hoogzwanger dus ik kan niet wachten tot die kleine er is. En bezig met huizenjacht.

 

Zijn je MS-klachten stabiel gebleven?

Deze maand heb ik veel last in de avonden van mijn spasmes in mijn rug. Daardoor slaap ik later en dan ben ik de volgende dag weer extra moe. Maar verder gaat het qua klachten door MS wel stabiel gelukkig.

 

Heb je iets bijzonders/leuks/interessants meegemaakt? Ging dat goed samen met MS?

Mijn vriend en ik zijn druk bezig met huizenjacht. Het is een leuk ding om samen naartoe te werken, maar de huizenmarkt is dit jaar echt een drama. We hopen dat het volgend jaar iets gunstiger wordt. Wel zijn we een mood board aan het maken om alvast te kijken wat voor inrichting en sfeer we willen hebben. Dat is echt leuk om samen te doen. Met mijn MS gaat dat wel goed.

 

Heb je vaak hulp moeten vragen aan iemand anders vanwege je MS?

Gelukkig heb ik eigenlijk geen hulp moeten vragen.

 

Had het weer invloed op hoe je je voelde?

Die kou is echt niet mijn ding. Het is gelukkig wel vaak droog, maar die kou voelt niet prettig in combinatie met mijn MS. Zodra ik buiten niet goed aangekleed ben, krijg ik gelijk meer zenuwpijn.

 

Heb je stress gehad? Had dat invloed op je MS?

Ik ben nog steeds druk op zoek naar werk maar dat schiet niet echt op. Half Nederland is op zoek naar werk waardoor de werkgevers een hoop te kiezen hebben wat betreft reacties op hun vacatures. Ik probeer minimaal op 4/5 vacatures te reageren per week, maar het aanbod is heel klein.

 

Heb je iets moeten afzeggen vanwege je MS?

De Corona is natuurlijk nog steeds duidelijk aanwezig waardoor ik niets moest afzeggen, omdat er niet echt iets is qua activiteiten.

 

april 2020 Denise 1Wat ga je zeker onthouden van de afgelopen maand?

Dat ik moet genieten van de kleine dingen in het leven en soms ook best trots op mezelf mag zijn voor mijn doorzettingsvermogen.

 

Welke hobby heb je afgelopen maand veel gedaan?

Ik heb veel nail art voorbeelden gemaakt en ben druk bezig met kaarten maken.

Wil je méér lezen van Denise? Klik hier.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *