Denise vertelt iedere maand hoe het de afgelopen maand met haar gegaan is. “Het is niet een hele positieve maand geweest door alle afwijzingen met betrekking tot huizen en werk.”

 

Wat voor cijfer zou je de afgelopen maand geven? Was het een leuke maand?

Ik zou deze maand een 6,5 geven denk ik. Het is niet een hele positieve maand geweest door alle afwijzingen met betrekking tot huizen en werk. Wel probeer ik lekker bezig te blijven met leuke dingen zoals mijn hobby’s.

 

Zijn je MS-klachten stabiel gebleven?

Gelukkig heb ik weinig MS-klachten gehad. Wel erg moe maar qua pijn en klachten is het redelijk stabiel gebleven.

 

Heb je iets bijzonders/leuks/interessants meegemaakt? Ging dat goed samen met MS?

Ik ben nog steeds druk met solliciteren naar een baan, maar het loopt nog stroef. Half Nederland is natuurlijk op zoek naar werk. Ook ben ik nog druk bezig met woningen.

De stress rondom alles kost erg veel energie. Ik moet er goed op letten dat ik dingen verdeel want anders hou ik geen energie meer over voor andere dingen. Verder qua MS gaat het goed. Alleen de vermoeidheid is erg vervelend.

 

Heb je vaak hulp moeten vragen aan iemand anders vanwege je MS?

De MS is vrij stabiel dus ik hoef niet zoveel hulp te vragen. Wel heb ik af en toe last van extreme vermoeidheid waardoor ik sommige dingen in het huishouden aan een ander moet vragen.

 

Had het weer invloed op hoe je je voelde?

Die regen, wind en donkere dagen ben ik nu al zat. Ik merk echt dat mijn vermoeidheid en humeur eronder lijden en dat ik er echt heel erg aan moet wennen.

 

Heb je stress gehad? Had dat invloed op je MS?

Solliciteren en kijken naar huizen loopt moeilijk. Steeds krijg je weer een afwijzing voor een vacature en ook qua huizen krijg je steeds het ‘nee’ woord te horen. Dit zorgt wel voor stress en heeft het invloed op mijn humeur en energie. Toch probeer ik bezig te blijven met mijn hobby’s, sporten en ik blijf leuke dingen doen.

 

Heb je iets moeten afzeggen vanwege je MS?

Niet per se door mijn MS. Wel door de Corona. Maar ja, wie niet? Het is een heel raar jaar en ik denk dat het nog een hele tijd gaat duren. Het is een beetje een verloren jaar.

 

Wat ga je zeker onthouden van de afgelopen maand?

Blijf positief ondanks dat alles soms even tegenzit. Uiteindelijk zal het goed komen. Probeer te genieten van de kleine dingen. Het zonnetje dat af en toe schijnt, een leuke hobby of sport, een lekker kopje koffie/thee, dat je gezond bent. Van die kleine dingen krijg ik op dit moment de meeste energie.

 

Welke hobby heb je afgelopen maand veel gedaan?

Ik ben druk bezig met het organiseren van een babyshower voor mijn zus. Hier maak ik zelf de versiering voor wat ik erg leuk vind. Ook ben ik veel kaarten aan het maken voor kerst. En ik probeer dingen wat meer te promoten op mijn pagina’s van Instagram en Facebook, voor mijn kaarten en andere knutsels die ik maak.

 

 

Wil je méér lezen van Denise? Klik hier.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *