Denise (22) was net 15 toen ze hoorde dat ze MS heeft. MSkidsweb wil deze maand graag weten hoe Denise haar dagen indeelt als ze een weekendje weg gaat met vriendinnen.

Weekendje wegJe bent net terug van een weekendje weg met vriendinnen. Waar ben je geweest, en hoeveel nachten?

We zijn met zijn allen naar Breda geweest. We zijn één nachtje gebleven. Van zaterdagochtend tot zondagavond.

Hoe voelde je je tijdens deze mini-vakantie?

Ik voelde mij eigenlijk heel goed. Het geeft veel positieve energie om gezellig met alle meiden weg te zijn.

Had je hulpmiddelen bij je?

Ik had dit jaar voor het eerst mijn rolstoel niet mee. Het gaat momenteel eigenlijk heel goed met mijn klachten en pijn. Ik blijf wel altijd moe, maar daar probeer ik niet te veel aan toe te geven.

Zijn er dingen die je anders hebt gedaan dan je vriendinnen, omdat je MS hebt?

We hadden zaterdagavond een wijnproeverij en daarna gingen we uit. Maar met uitgaan ben ik niet mee geweest. Ik zou het wel getrokken hebben, maar omdat we zondag ook nog een hele dag hadden, maakte ik de keuze om dan niet mee uit te gaan, maar op zondag mee te gaan shoppen.

Hoe kijk je terug op dit weekend?

Ik kijk er positief op terug. Het is een jaarlijks uitje van ons en elk jaar gaan we naar een andere stad. Je hoeft dan even minder te denken aan je klachten, omdat het zo gezellig is.

Heb je tips?

Doe vooral wat voor jouw lichaam goed voelt. Beslis aan de hand daarvan of je je hulpmiddel(en) nodig hebt. En als je dan een keertje eruit bent, geniet er dan vooral van.

 

Wil je méér interviews van Denise lezen? Klik dan hier. Ze heeft al vragen beantwoord van meer dan 30 onderwerpen, allemaal rondom haar leven met MS.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *