Denise (20) was net 15 toen ze hoorde dat ze MS heeft. MSkidsweb wil deze maand graag weten wat haar ervaringen zijn in het ziekenhuis.

Moet je vaak naar het ziekenhuis vanwege je MS? Zie je daar tegenop?
Free_Denise_18_Ziekenhuis_VKDe eerste jaren dat ik ziek was, moest ik vaak naar het ziekenhuis. Mijn MS was onrustig en daarom moest ik vaak naar de neuroloog. Om medicatie te bespreken, voor controle of omdat ik weer een terugval/ schub had.

Niemand staat natuurlijk te springen om naar het ziekenhuis te gaan, maar ik ben zo blij met mijn artsen, dat ik het niet vervelend vond en vind om ernaartoe te gaan.

Als je in het ziekenhuis bent, wie bezoek je dan? Neuroloog, MS-verpleegkundige, andere specialist, etc.?
Soms moet ik naar de neuroloog, soms naar de uroloog en soms naar de MS-verpleegkundige. Het verschilt wat voor klacht ik heb.

Ben je weleens opgenomen voor een medicijnen kuur?
Ja, ik ben regelmatig opgenomen voor een prednison kuur. Vooral de eerste paar jaar dat ik MS had. Mijn MS was behoorlijk onrustig. Ik had gemiddeld 3 schubs per jaar, dus dan kreeg ik zo’n prednison kuur.

Word je goed geholpen? Ben je blij met jouw arts/verpleegkundigen?
Ik word echt super goed geholpen. Het is nooit te veel als ik bel of mail voor bijvoorbeeld een nieuwe klacht waar ik over twijfel. Eigenlijk elke arts en verpleegkundige is top. Ze zijn heel meelevend en meedenkend. Ik kan geen betere artsen of verpleegkundigen bedenken dan die van mij. Juist omdat het ziekenhuis niet echt een pretje is, is het des te belangrijker dat je het goed kan vinden met je specialisten.

Gepubliceerd op MSweb: 12-04-2017

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *