;
skip to Main Content

Hoe zit dat

Wanneer je met MS te maken krijgt, heb je vast veel vragen. De belangrijkste zetten we hier op een rijtje.

Kun je sporten als je MS hebt?

53807_muisopturntoestelJazeker kan dat. Je moet alleen wel een sport zoeken waarbij je geen last hebt van je beperkingen. Dus niet hardlopen als je al moeilijke benen hebt, en liever ook niet boogschieten als je slecht ziet. AU!

 

Zijn er medicijnen tegen MS?

22d08_muisinjectiespuitEr zijn nog geen medicijnen waarvan MS helemaal overgaat, maar er zijn wel middelen die ervoor zorgen dat de ziekte een beetje tegengehouden wordt.

Lees hierover meer bij Meer weten en bij de MS-Xtra over Medicijnen.

 

Kun je overal tegelijk last van krijgen?

55109_muismetallesGelukkig komt het nooit voor dat iemand met MS tegelijk blind en verlamd is en ook nog last heeft van tintelingen of gevoelloosheid en duizelingen enne enne…

Het kan best zijn dat je van al die dingen eens een keer last krijgt, maar gelukkig niet van alles tegelijk.

 

Kun je doodgaan door MS?

18910_muisbijgrafNee, je gaat niet dood door MS. Maar je kunt natuurlijk wel, net zoals iedereen, van de trap vallen of een verkeersongeluk krijgen. En als je door de MS zo erg verlamd zou raken dat je altijd in bed moet liggen, kun je wel makkelijker longontsteking of andere problemen krijgen, maar dat komt gelukkig bijna nooit voor.

 

Kunnen kinderen ook MS krijgen?

67d11_muisjeklein

Iemand die MS krijgt, is bijna altijd tussen 20 en 40 jaar oud. Een enkele keer krijgt een kind MS, gelukkig gebeurt dat niet vaak. MS is niet erfelijk, maar het lijkt zo te zijn dat je toch een iets grotere kans hebt om het ook te krijgen als het in jouw familie voorkomt.

 

Meer weten? Ga naar Hoe werkt MS.

Omschrijving

1be20_muisvraagtekenWanneer je met MS te maken krijgt, heb je vast veel vragen. De belangrijkste zetten we hier op een rijtje.

Bijvoorbeeld: Kun je sporten als je MS hebt? Zijn er medicijnen tegen MS?

Back To Top
Hoera! MSkidsweb is genomineerd voor de actie Warm Hart van KRO-NCRV!

We maken kans op een donatie van
€ 10.000, € 5.000 of € 2.500. Dit zouden we graag gebruiken om net zo’n mooie nieuwe website te maken als MSweb. Help jij mee? Stem dan snel, gratis en zonder verdere verplichting op onze actiepagina. Dank!