Multiple sclerose is een ziekte van het centrale zenuwstelsel, dat bestaat uit je hersenen en het ruggenmerg. Het centrale zenuwstelsel is onderdeel van het totale zenuwstelsel: alle zenuwen in ons lichaam. We leggen hier uit hoe MS werkt en geven antwoord op vragen.

Sommige mensen hebben weinig klachten. Andere mensen merken meer van MS in het dagelijkse leven. Daarover vertellen we je zoveel mogelijk in de hoofdstukjes hiernaast.

Dit gaat mis bij MS

Stel je voor dat je de tuin wilt sproeien, maar de muizen hebben allemaal gaatjes in de tuinslang gebeten. Dan komt het water overal terecht behalve waar je het wilt hebben. Dat lijkt een beetje op hoe MS werkt.

Lees wat er mis gaat bij MS

Weten hoe het precies zit?

Je wilt meer weten?

Kijk dan hier om te lezen wat een schub is en welke vormen van MS er zijn. Ook leggen we uit wat het betekent dat MS ‘chronisch’ is en vertellen we of je MS met medicijnen kunt stoppen.

Lees meer

Vormen van MS

Er zijn een paar verschillende vormen van MS. Het is meestal niet zo dat je eerst de eerste vorm krijgt en dan de volgende en dan steeds verder. MS is en blijft een onvoorspelbare ziekte.

Klik hier om te lezen welke vormen van MS er zijn

Doe de Quiz

Heb je MSkidsweb goed doorgelezen? Dan weet je nu vast heel veel over multiple sclerose. Om te kijken hoeveel je weet, kun je hier de Multiple Choice Quiz doen. Beantwoord een paar vragen en kijk of je alle antwoorden goed hebt!

Doe de Quiz

Headerfoto: Martin de Bouter

Dit vind je misschien ook interessant...

Laatste nieuws

Back To Top