;
skip to Main Content

Wereldwijd onderzoek naar MS

MS komt op de hele wereld voor. Hierdoor doen in de hele wereld mensen onderzoek naar de ziekte. Wetenschappers proberen zo eigenlijk een gigantisch grote puzzel op te lossen. Die puzzel bestaat uit heel veel puzzelstukjes; allemaal kleine stukjes informatie die iets met MS te maken hebben. Iedere keer als onderzoekers iets nieuws ontdekken, is er een nieuw puzzelstukje bijgekomen. Helaas is de puzzel nog steeds niet compleet. Niet alle puzzelstukjes zijn gevonden en ook weten we niet hoe de puzzel er precies uit moet komen te zien. Gelukkig geven de onderzoekers niet op!1a1themawerelddokter

Wil jij weten welke onderzoeken er zoal zijn gedaan? Hieronder staan er een paar kort toegelicht.

Let op: hoe MS ontstaat weten we nog steeds niet. Als er een puzzelstukje is ontdekt, volgen er vaak eerst nieuwe onderzoeken om te controleren of het klopt. Soms klopt iets wel, soms blijkt het helaas toch anders te zijn.
Tip: kijk in het woordenboek als je niet weet wat een moeilijk woord betekent.

Onderzoeken in 2007

Wetenschappers in de Verenigde Staten hebben argumenten gevonden dat MS ook best een ‘gewone’ virusziekte kan zijn. Onderzoekers hebben nog steeds niet kunnen bewijzen dat MS enkel en alleen een auto-immuunziekte is. Misschien is er dus ook iets van buiten het lichaam dat een aanval op het lichaam veroorzaakt.
MSweb, mei 2007

Vitamine-D is goed voor je botten, ook als je MS hebt. Het is dus belangrijk om voldoende hiervan in je bloed te hebben. Onderzoekers uit Australië en Nieuw-Zeeland wilden weten of mensen met MS vaker dan anderen een tekort hebben aan deze vitamine. Hun onderzoek bestond uit twee groepen: mensen met MS die een forse mate van invaliditeit hadden, en gezonde mensen. Wat bleek? De mensen met MS hadden drie keer zo vaak een tekort aan Vitamine-D als de gezonde mensen.
MSweb, mei 2007

Hoe MS ontstaat is nog steeds niet duidelijk. Eén van de mogelijkheden is dat virussen een rol spelen. Onderzoekers uit Mexico hebben nu gevonden dat het “Varicella-zoster virus” aanwezig is bij mensen met MS die een schub hebben. Dit virus is de veroorzaker van waterpokken. De onderzoekers denken dat het virus heel misschien een rol speelt bij het ontstaan van MS. Of dit echt zo is, moeten ze laten zien in volgende onderzoeken.
MSweb, april 2007

Onderzoekers uit Engeland hebben een speciale techniek ontwikkeld voor de MRI scan. Met deze techniek kunnen ze meer te weten komen over mensen met primair progressieve MS. Ze kunnen bij die patiënten nu voorspellen hoe het ziekteverloop zich gaat ontwikkelen over een relatief korte periode.
MSweb, maart 2007

Multiple sclerose komt bij kinderen in Duitsland veel vaker voor dan onderzoekers tot nu toe dachten. Onderzoekers in het Duitse Göttingen ontdekten vijftig nieuwe gevallen van MS bij kinderen per jaar. Dat is veel meer dan ze tot nu toe dachten.
MSweb, februari 2007

Wil je meer lezen over nog veel meer onderzoeken? Kijk dan bij MS X-tra >> MS & onderzoek of op MSweb bij MS Onderzoek.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top