Wanneer je met MS te maken krijgt, heb je vast veel vragen. Wat is dat voor ziekte, wat ga ik er van merken, hoe werkt dat precies, wat kan ik er tegen doen… In dit hoofdstuk lees je de belangrijkste vragen en antwoorden.

Sommige vragen zijn gesteld door mensen met MS. Op deze vragen geven we zo duidelijk mogelijk antwoord. Soms krijgen we daarbij de hulp van een arts of een andere deskundige.

De vragen staan in drie verschillende hoofdstukken. Heb je zelf een vraag en staat die er niet tussen? Stuur een mailtje naar prikbord@mskidsweb.nl, dan plaatsen wij deze zo snel mogelijk en met een duidelijk antwoord op deze pagina.

Algemene vragen over MS

Heb je algemene vragen over MS? Bijvoorbeeld: Kun je overal tegelijk last van krijgen? Of: Zijn er medicijnen tegen MS? Kijk dan in dit hoofdstuk.

Naar de algemene vragen over MS

Vragen over bewegen en MS

Bewegen is voor iedereen belangrijk en mensen met MS hebben er zelfs voordeel van. Het maakt de klachten minder erg en zorgt dat je gemakkelijker kunt blijven bewegen. Lees hier vragen en antwoorden over dit onderwerp.

Ga naar vragen over bewegen en MS

Vragen over klachten die je niet ziet

MS kan best wat klachten geven die anderen niet kunnen zien. Denk bijvoorbeeld aan moeite hebben met dingen onthouden of problemen met plassen. Op deze pagina vind je vragen die met dit soort klachten te maken hebben.

Ga naar de vragen over klachten die je niet ziet

Dit vind je misschien ook interessant...

Laatste nieuws

Back To Top