Dingen onthouden gaat steeds moeilijker. Hoe ga ik hier mee om?

Maaike vraagt aan de neuroloog: Cognitief ben ik achteruit gegaan en dat ga ik nog steeds. Ik weet niet goed hoe ik er mee om kan gaan. Is er een verwijzing naar iets of iemand die mij daarbij kan helpen? Bijvoorbeeld om dingen beter te onthouden?

HulpmiddelenMaaike vertelt dat ze wel eens dingen vergeet en dat ze zich minder goed kan concentreren. Dit soort klachten noemen we ook wel cognitieve klachten. Als je een goede cognitie hebt, dan kun je goed nieuwe kennis en informatie leren en gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld goed Engelse woordjes leren en die op vakantie in Engeland gebruiken om een ijsje te kopen.

Maaike zegt tegen de neuroloog dat ze dingen minder goed onthoudt dan eerst. Het gaat steeds ietsje minder goed: ze gaat achteruit. Maaike vindt het moeilijk om hiermee om te gaan en ze zou hier graag hulp bij krijgen.

Neuroloog Gerald Hengstman antwoordt aan Maaike: Ik denk dat vooral ergotherapeutische begeleiding en ondersteuning hierbij kan helpen.

De neuroloog heeft een advies voor Maaike. Hij denkt dat een ergotherapeut haar kan helpen om met haar klachten om te gaan. Een ergotherapeut is iemand die met je meedenkt om handige oplossingen te vinden voor de problemen die je hebt door je klachten. Dit kunnen ook cognitieve klachten zijn, dus we hopen dat Maaike zo kan leren, beter om te gaan met haar cognitieve klachten.

Meer informatie

Kijk hier om meer te lezen over cognitie.

Lees hier over neuroloog Gerald Hengstman.

Heb je meer vragen over MS? Kijk of je hier het antwoord vindt.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *