;
skip to Main Content

Ouder_MS_oproepWij zoeken kinderen die ook willen vertellen hoe het is om een ouder met MS te hebben, zoals anderen hier doen.

Iets voor jou? Je krijgt een korte vragenlijst die je via de mail terugstuurt.

Stock_verjaardag_kleinKijk hier wie van onze bezoekers deze maand jarig is!

Wil jij ook post en een leuk kadootje ontvangen van MuiS op je verjaardag, en ben je nog geen 18? Stuur een mailtje met je naam, adres en geboortedatum naar prikbord@mskidsweb.nl.

a2101_muizenfamilie1Heb jij een vader of een moeder met MS? Dan ben je zeker niet de enige! Op MSkidsweb komen veel kinderen die net als jij een ouder met MS hebben. In dit hoofdstukje staan interviews met deze kinderen.

Wil jij ook vertellen hoe het is om een ouder met MS te hebben? Stuur ons dan een bericht.

47021_muisnadenkenHier staan wat testjes die je kunt doen om te zien hoe jij omgaat met de MS van je vader of moeder. Als iemand zelf MS heeft, dan is dat niet fijn, maar ook voor de andere mensen in het gezin is het soms best moeilijk. MS heb je nooit alleen!

a0026_muisjespratenHet is niet altijd gemakkelijk als één van je ouders MS heeft. Je voelt je misschien vervelend of je weet niet met wie je over de ziekte kunt praten. Hier geven we je tips en ideeën waar je hopelijk iets aan hebt.

00d16_muisschilderenJe hoeft niet altijd te praten over MS. Je kunt ook iets tekenen of een verhaal of gedicht schrijven. Zo kun je laten zien dat je boos of verdrietig bent. Of dat je juist blij bent met je moeder, ook al zit ze in een rolstoel. Mail jouw werk naar prikbord@mskidsweb.nl!

Het is niet fijn als iemand in het gezin MS heeft. Maar soms maak je daardoor juist wel iets leuks of handigs mee, bijvoorbeeld in een pretpark.5c031_muisglimlach2

Benieuwd wat dat kan zijn? Lees hier maar eens!

En ik dan?

We voelen met je mee…
Heeft je vader of moeder MS, of heb je misschien zelf deze ziekte, dan gaan veel dingen bij jullie anders dan bij andere gezinnen. Mensen met MS hebben bijvoorbeeld meer rust nodig.

Als één van je ouders MS heeft, zul je daarom misschien meer moeten helpen in huis dan andere kinderen. Als jullie met het gezin op vakantie willen gaan of een uitstapje maken, zal er over een aantal dingen extra nagedacht moeten worden.

Omdat de ziekte zo wisselend en onzeker is, kan jouw gevoel dat ook zijn. Je kunt bijvoorbeeld:00b13_muisemoties

Verdrietig zijn
Boos zijn
Bang zijn
Ongerust zijn
Onzeker zijn
Ook kun je je misschien soms eenzaam voelen, omdat niet iedereen jou begrijpt.

Zijn bij jou ooit deze gevoelens naar voren gekomen? Dan is dit heel normaal, hoor. Het is misschien niet altijd fijn, maar je kunt er wel van leren als je er zo goed mogelijk mee omgaat.

Probeer de gevoelens niet weg te stoppen. Luister en kijk naar wat je voelt en vertel – eventueel gewoon tegen jezelf – wat je voelt. Als sommige gevoelens vaker voorkomen en je ze gaat herkennen, kun je leren, er iets mee te doen. Ja iets doen, iets waar jij je toch weer fijn bij gaat voelen en wat bij jou past!

Back To Top
Hoera! MSkidsweb is genomineerd voor de actie Warm Hart van KRO-NCRV!

We maken kans op een donatie van
€ 10.000, € 5.000 of € 2.500. Dit zouden we graag gebruiken om net zo’n mooie nieuwe website te maken als MSweb. Help jij mee? Stem dan snel, gratis en zonder verdere verplichting op onze actiepagina. Dank!