;
skip to Main Content

Paprika-tomatensoep

Maak zelf deze lekkere paprika-tomatensoep. Heerlijk als het buiten te koud is, op een luie zondag, of na een wandeling door het bos of park. Of gewoon wanneer jij zin hebt om deze soep te maken!

Vraag altijd even je vader of moeder om je te helpen als dat nodig is. Samen koken kan ook heel gezellig zijn.


Free_Fun_Heerlijke_hapjes_Paprika-tomatensoepWat?
Paprika-tomatensoep
Kooktijd? 30 minuten
Voor? Ongeveer 1 liter
Niveau? Makkelijk

Ingrediënten

750 gram tomaten
2 rode paprika’s
1 sjalotje
1 knoflookteentje
5 deciliter bouillon (groente of kip)
1 eetlepel olijfolie
Een klein takje peterselie voor de versiering

Recept

1. Snijd de groenten grof, dus in stukjes van ongeveer 3, 4 centimeter. Fruit het gesneden sjalotje en de knoflook kort in de olijfolie (‘Fruiten’ is kort bakken op laag vuur, totdat het een beetje glanst). Doe dan de paprika en tomaat erbij. Laat dit 3 minuten bakken.

2. Schenk de bouillon erbij. Laat dit 20 minuten zachtjes koken.

3. Pureer de soep. Zeef hem nog even om de soep gladder te maken. Dat hoeft niet als je van een grovere soep houdt.

4. Ook lekker met lettervermicelli. Kijk op de verpakking wat de kooktijd is.

5. Als laatste schenk je de soep in kommetjes en schep je een lepeltje crème fraîche erop en een klein takje peterselie voor de versiering.

Eet smakelijk! En vergeet niet:
Ork, ork, ork, soep eet je met een … Juist!
Een lepel dus 😉

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top