;
skip to Main Content

Tulband bakken kan je doen met dit recept

Met dit recept maak je zelf een heerlijke tulband. Stiekem is dat altijd wel lekker, maar het staat al helemaal gezellig op tafel met bijvoorbeeld de feestdagen.

Vraag altijd even je vader of moeder om je te helpen als dat nodig is. Samen bakken is veiliger en kan ook heel gezellig zijn.

TulbandWat?  Moskovische tulband
Bereidingstijd? Ongeveer een uur
Voor hoeveel personen? Hangt er vanaf hoe dik je de plakken snijd.
Niveau? Makkelijk

Ingrediënten

– 4 eieren
– 140 gram kristalsuiker (voor de smaak kan je er een zakje vanillesuiker in doen)
– 140 gram bloem
– Poedersuiker

Wat heb je nodig?

Een mixer
Tulbandvorm
Oven
Zeef
Satéprikker (op zich niet echt nodig)

Recept

1 Doe de eieren met de suiker in de mixer en laat dit 10 tot 15 minuten mixen, hoe langer hoe beter.
2 Verwarm de oven voor op 180° C.
3 Vet de tulbandvorm in met boter of olie en bestuif deze met bloem of poedersuiker.
4 Na het mixen van de eieren en suiker zet je de mixer uit. Doe de bloem door de zeef en roer het door het beslag.
5 Doe het beslag in de tulbandvorm en plaats de vorm op het ovenrooster iets onder het midden van de oven.
6 Bak de tulband in ongeveer 35 minuten gaar.
7 Met een houten satéprikker kan je testen of de tulband gaar is. Steek de satéprikker in het midden van de tulband. Komt hij er schoon uit? Dan is hij gaar.
8 Maak de tulband voorzichtig los en bestrooi hem met poedersuiker.

Tip

Je kan de plakjes tulband insmeren met boter of jam. Mocht deze goed gelukt zijn, dan kan je er later altijd nog één maken met rozijnen en krenten. Wil je een glutenvrije tulband bakken? Gebruik dan glutenvrij meel in plaats van bloem, bijvoorbeeld deze: Schär Mix C Kuchen & Kekse.

Klik hier voor andere lekkere recepten.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top