;
skip to Main Content

Vaderdag: Schot in de Roos Hart voor papa

Dit recept is gemaakt met eierkoek, maar natuurlijk is hij ook leuk met zelfgemaakte koekjes. Leuk om voor je lieve vader te maken voor vaderdag. Het kan natuurlijk voor ieder ander persoon gemaakt worden. Iemand waar jij veel om geeft. Een mooi schot in de roos hart!

Hart; Schot; VaderdagVraag altijd even je moeder, oudere zus of broer, om je te helpen als dat nodig is. Samen koken is veiliger en kan ook heel gezellig zijn.

Wat?  Schot in de roos hart

Kooktijd?  30 minuten

Voor?   12 stuks

Niveau?  Makkelijk

Ingrediënten

Voor 12 stuks:
4 grote eierkoeken
75 gram roze rolfondant
50 gram witte rolfondant
75 gram poedersuiker
enkele druppels heet water
sprinkles
nog wat extra poedersuiker om je werkblad te bestuiven
cocktailprikkers (die je zelf nog kunt versieren of kant-en-klare)
hartvormpjes in 3 verschillende maten

Recept

1. Steek met de grootste hartvorm de eierkoeken uit.
2. Roer de poedersuiker met enkele druppels heet water los tot een glazuur.
3. Bestuif je werkblad met wat poedersuiker en rol de roze en de witte fondant uit tot een dunne plak. Steek met de middelste vorm hartjes uit de roze fondant en met de kleinste uit de witte fondant.
4. Bestrijk het hele koekje met glazuur. Dat kan met een kwast. Plak dan eerst de roze hartlaag vast en bestrooi de rand eromheen met sprinkles. Bevestig vervolgens met glazuur de witte laag. Maak dan als laatste een leuke pijl. Vrolijke cocktailprikkers maak je ook zo zelf: plak met lijm twee uitgeknipte hartjes op het uiteinde, of misschien heb je zelf nog een leuker idee.

Om jouw vader helemaal te verwennen, kan je er nog een mooi gedichtje of lief verhaal naast leggen. Een mooie en smakelijke verrassing!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top