Filmpje: De moeder van Thomas heeft MS

Twee studenten van de Haagse Hogeschool, Annet Verdoorn en Anita van Veldhoven, hebben speciaal voor MSkidsweb een animatiefilmpje gemaakt. Hierin maak je kennis met Thomas, zijn moeder heeft MS. Wat merkt hij daar van? Je ziet het in deze leuke animatie.
Lees meer

MS in het kort

Wil je snel wat cijfers en feiten opzoeken over MS? Bijvoorbeeld hoe je MS krijgt, op welke leeftijd de meeste mensen het krijgen en of het besmettelijk is? Op de pagina ‘In het kort’ hebben we alle belangrijke informatie in een handig overzicht gezet.
Lees meer

Diagnose MS: andere onderzoeken

Naast een MRI en een ruggenprik kan een neuroloog ook nog ander onderzoek doen om te weten of iemand MS heeft. Soms doet hij dit als hij twijfelt of het om multiple sclerose gaat. Dit kan een enkele keer nodig zijn als de MRI en de ruggenprik geen duidelijke uitslag geven.
Lees meer

Fleur haar moeder heeft een CIS indicatie

Fleur is 10 jaar en haar moeder heeft een CIS indicatie. Dat houdt in dat ze alle klachten en kenmerken van MS heeft, maar er is nog maar 1 litteken gevonden in haar hersenen, waardoor ze de officiële diagnose MS nog niet heeft gekregen.
Lees meer

Spreekbeurtboekje

Ben je op zoek naar informatie over MS voor je spreekbeurt of werkstuk? Of wil je gewoon meer weten over de ziekte? In dit boekje krijg je uitleg over multiple sclerose en vind je opdrachtjes die je kunt doen om zelf te voelen hoe het is om MS te hebben.
Lees meer
Feestmuis

Feestmuis

Misschien vind je het net als ik ook leuk om te kleuren. Zie hier FeestMuiS: een kleurplaat van Muis die zin heeft in een feestje! Je kunt hem uitprinten en op zijn mooist inkleuren met potlood, stift, krijt of verf. 
Lees meer
Toegankelijkheid

Toegankelijkheid openbaar vervoer

De overheid heeft samen met bedrijven afspraken gemaakt voor betere toegankelijkheid van het openbaar vervoer. Hiermee wordt bedoeld dat mensen met een beperking (bijvoorbeeld moeilijk lopen of zien) tóch gewoon de bus, trein en metro kunnen nemen.
Lees meer
Berenleuk, Beer, Interview, Nicole

Berenleuk interview met Nicole

Beer interviewt Nicole die lange tijd blogs heeft geschreven voor MSkidsweb. Helaas stopte ze ermee. Mocht je het leuk vinden om te schrijven en ook blogs willen schrijven voor MSkidsweb meld je dan snel aan.
Lees meer
woordenboek

MS woordenboek

Misschien is het je weleens opgevallen dat als je te maken hebt met MS je heel veel moeilijke woorden hoort. In ons MS woordenboek staan er op alfabetische volgorde een paar uitgelegd. Neem snel een kijkje.
Lees meer
Doe de test gevoelens UG

Test jouw gevoelens over MS

Test jouw gevoelens: hoe ga jij om met de MS van je vader of moeder? Je antwoorden zijn nooit fout. Ze vertellen alleen hoe jij je voelt en dat is altijd OK.
Lees meer
Back To Top