Experiment relax en reflex

Stel je ziet een auto op je af komen, dan ben je al opzij gesprongen voordat je gaat bedenken of het een goed idee is om opzij te gaan springen. Doe dit experiment en ontdek hoe jouw reflexen werken. Enneh... niet schrikken, relax! Het is maar een experimentje...
Lees meer

Nina is 9 jaar en haar moeder heeft MS

Nina is 9 jaar oud. Haar moeder heeft MS. Op de vraag: Hoe reageerde je erop toen je hoorde dat je moeder MS heeft? Zegt ze: ‘Ik wist niet wat het was dus ik dacht dat het wel over ging, maar dat was niet zo.’
Lees meer

Animatie: wat is een schub (sjoep)?

In dit filmpje zie je Bram. Zijn moeder heeft MS en krijgt een schub (sjoep). Wat is dat precies? We leggen je het uit. Ken jij of ben jij iemand met MS? Deel deze animatie, zodat zoveel mogelijk mensen begrijpen wat een schub is.
Lees meer

Diagnose MS: Ander onderzoek

Naast een MRI en een ruggenprik kan een neuroloog ook nog ander onderzoek doen om te weten of iemand MS heeft. Soms doet hij dit als hij twijfelt of het om multiple sclerose gaat. Dit kan een enkele keer nodig zijn als de MRI en de ruggenprik geen duidelijke uitslag geven.
Lees meer

Test met zelfrijdende rolstoel op Schiphol

Zelfrijdende rolstoelen worden nu getest op vliegveld Schiphol. De rolstoelen hebben slimme techniekjes waarmee ze zelf de weg vinden. Het enige wat je hoeft te doen is op een schermpje aangeven waar je heen wilt.
Lees meer

Salfa (21) rapt over zijn leven met MS

Ken jij rapper Salfa al? Nicky (21 jaar) uit Amsterdam kreeg vorig jaar te horen dat hij multiple sclerose heeft. Om te vertellen hoe hij dit ervaart, is hij gaan rappen over zijn ziekte.
Lees meer

Cognitie

Cognitieve problemen zijn niet-zichtbare klachten die met het denken te maken hebben. Voor de omgeving is dit soms lastig om te begrijpen. Wat is cognitie precies, welke problemen kun je hebben en is er iets aan te doen? Lees ook de interviews met Liesbeth en Hendrik.
Lees meer
Back To Top