MS wereldwijd

MS komt niet in elk land evenveel voor. In sommige delen van de wereld zijn er meer mensen met MS dan in andere delen. Op deze kaart kun je zien waar MS vaker voorkomt op de wereld, en waar minder vaak.
Lees meer

Gevoelsstoornissen

Veel mensen met MS hebben gevoelsstoornissen. Dat is een stoornis waar je aan de buitenkant niets van ziet, maar waar je als MS-patiënt veel last van kunt hebben. Welke gevoelsstoornissen er zijn en wat je eraan kunt doen lees je hier.
Lees meer

Animatie: wat is MS?

In deze video wil Lisa beter leren begrijpen wat MS is, omdat haar moeder deze ziekte heeft. Ken jij of ben jij iemand met MS? Deel deze animatie, zodat zoveel mogelijk mensen snappen wat MS is.
Lees meer

Jarig in augustus

In de maand augustus zijn Luca, Laure, Julia, Linda, Jens, Emilya, Hanna en Robin jarig. Gefeliciteerd! Wil jij ook post en een leuk kadootje ontvangen van MuiS op je verjaardag?
Lees meer
warmte

MS en warmte overgevoeligheid

Sommige mensen met MS hebben last van warmte overgevoeligheid. Helpt paracetamol om de klachten veroorzaakt door warmte te onderdrukken? Het werkt bij koorts, werkt het dan ook hierbij?
Lees meer
MRI

Uitleg over de MRI

In dit filmpje geeft professor dokter Hintzen uitleg over wat een MRI is. Ook vertelt hij welke andere onderzoeken er nog gedaan kunnen worden voordat iemand de diagnose MS krijgt.
Lees meer
MS

Filmpje over MS

De moeder van Thomas heeft MS. In dit filmpje legt hij uit wat MS is en wat voor klachten zijn moeder heeft. Hij vertelt over de stomme dingen die er door de MS van zijn moeder zijn, maar ook over de leuke kanten.
Lees meer
Behulpzaam

Hoe behulpzaam ben je?

Doe deze test om te zien hoe jij omgaat met de MS van je vader of moeder. Je antwoorden zijn nooit fout. Ze vertellen alleen hoe jij je voelt en dat is altijd OK. Ben je ook benieuwd hoe behulpzaam jij bent?
Lees meer
Back To Top