;
skip to Main Content

Veel te weinig aangepaste speeltuinen

Het is leuk, gezond en goed voor de ontwikkeling van kinderen: buitenspelen. Maar voor kinderen met een handicap is dat niet zo gemakkelijk. Als je een beperking hebt, kun je niet zomaar van de glijbaan of op de schommel. Zij hebben een aangepaste speeltuin nodig. Daar zijn er in Nederland maar heel weinig van. De regering wil nu dat gemeenten daar iets aan doen.

Speeltuin Aangepast

Buitenspelen deel van VN-kinderverdrag

Ilse van der Put is voorzitter van de Speeltuinbende. Zij zet zich in voor toegankelijke speeltuinen. “Als je niet kunt spelen, kun je je niet goed ontwikkelen. Buitenspelen is heel belangrijk voor álle kinderen.”

Goed kunnen buitenspelen is zó belangrijk dat het in het VN-kinderverdrag staat. Hierin staan afspraken over de rechten van een kind. Toch zijn er pas in 60 van de bijna 400 gemeenten ‘samenspeeltuinen’. Dit zijn speeltuinen waar gehandicapten en niet-gehandicapte kinderen met elkaar kunnen spelen.

Volgens Van de Put is het niet zo moeilijk om gewone speeltuinen aan te passen.

In gesprek met gemeenten

Méér samenspeeltuinen dus. Dat vindt ook Vera Bergkamp van de regering (D66). “Een kind is een kind, of het nou een beperking heeft of niet. En een kind wil spelen. Dus wij zouden graag willen dat er in meer gemeenten een toegankelijke speeltuin is.”

Ook minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid gaat met gemeenten praten. Hij wil zorgen dat er in de toekomst veel vaker samen gespeeld kan worden.

Kijk HIER waar bij jou in de buurt al een toegankelijke speeltuin zit.

Kijk hieronder het filmpje terug over dit onderwerp:

Door: Angelique

Link bron: RTL Nieuws

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top