Langzaamaan gaan we de warme zomer achter ons laten. Op naar de herfst en winter! Misschien komt er wel een Elfstedentocht?

Onbeperkte ElfstedentochtVroeger waren de winters een stuk kouder dan nu. Zelfs zó koud dat het natuurijs dik genoeg was om honderden mensen op te laten schaatsen. In Friesland is toen meerdere keren de Elfstedentocht geschaatst. Zoals de naam al zegt; een schaatstocht lang 11 Friese plaatsen. Het is al heel lang geleden dat het ijs dik genoeg was om de tocht te kunnen en mogen doen.

Inmiddels kun je de Elfstedentocht op meerdere manieren doen; je kunt hem ook lopen of fietsen. Maar als je een beperking hebt, gaat dat meestal niet.
Daarom komt er nu de Onbeperkte Elfstedentocht. Deze is van woensdag 23 tm zondag 27 september. Inschrijven kan nog!

Het is een evenement waar iedereen met een chronische aandoening of een beperking aan mee kan doen. De hele tocht is 235 kilometer. Die kun je verspreid over maximaal 5 dagen met elkaar afleggen. Deelnemers kunnen wandelend, op de fiets, de tandem, de rolstoel, de handbike, de scootmobiel of met welk hulpmiddel (indien nodig) dan ook meedoen.

Je kunt in 5 dagen de hele route af te leggen, maar je mag ook 10 meter lopen om vervolgens over de finish te komen en een medaille te ontvangen. Doen wat bij jou past dus.

Meer weten? Kijk dan op de site of op Facebook.

Laat je het weten als je mee hebt gedaan?

Klik hier om meer activiteiten te zien.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *