Frame Schaatsen

Heb jij al gehoord van Frame Schaatsen? Door deze nieuwe manier van schaatsen, kunnen kinderen met een lichamelijke beperking ook lekker het ijs op. Gewoon, samen met kinderen zonder beperking. Maar hoe werkt dat dan?

Foto: Stephan Tellier voor Stichting het Gehandicapte Kind

 

Schaatsframe

Nederlanders zijn gek op schaatsen. Zodra het vriest, krijgt iedereen de schaatskriebels. Maar kinderen met een lichamelijke beperking staan vaak aan de kant te kijken naar hun leeftijdsgenootjes die plezier maken op het ijs. Stichting het Gehandicapte Kind vond dat dit anders moest. Samen met de Sven Kramer Academy bedacht de stichting het Frame Schaatsen. Dat schaatsframe heeft een zitje, een stuur en drie ijzers. Je zit stevig op het frame, zet je af met spikes onder je voeten en je glijdt zonder hulp over het ijs. Hierdoor kunnen ook kinderen die moeite hebben met bewegen of die een minder goede balans of weinig energie hebben het echte schaatsgevoel ervaren. En dat zonder te vallen of erg moe te worden. Dus ook kinderen met MS die lichamelijke klachten hebben of snel moe zijn, kunnen met frame het ijs op gaan!

 

Schaatslessen met frame

Vorig jaar konden kinderen met een beperking het Frame Schaatsen testen tijdens de Elfstedentoer. Dat was een groot succes. Daarom geven 16 ijsbanen in Nederland deze winter schaatslessen op het schaatsframe. Ook kun je een frame huren om vrij te schaatsen. Op de website van Stichting het Gehandicapte Kind staat een lijst met alle ijsbanen die meedoen. Ook vind je daar meer informatie en een filmpje over het Frame Schaatsen. Klik hier om naar de website te gaan.

Voor nog meer inspiratie bekijk je hier het filmpje van het NOS Jeugdjournaal over Frame Schaatsen.

 

Bron: Stichting het Gehandicapte Kind

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *