De Nora Holtrust MSweb Prijs wordt gegeven aan iemand die zich het afgelopen jaar op een mooie manier heeft ingezet voor mensen met multiple sclerose (MS). Je kunt dit jaar weer stemmen op jouw favoriet!

Genomineerden, Nora Holtrust MSweb-prijsIeder jaar geeft MSweb de Nora Holtrust MSweb Prijs aan iemand die zich op een mooie manier heeft ingezet voor mensen met MS. Dat kan zijn: een MS-verpleegkundige, een bijzonder mens met MS, de neuroloog, een onderzoeker, een vrijwilliger van MS(kids)web, iemand die een handige app voor MS-patiënten heeft gemaakt, iemand die veel geld heeft ingezameld voor onderzoek naar MS, enzovoort.

Genomineerden (gekozen kandidaten)

Tot 1 mei konden kanshebbers geselecteerd worden.
Dit is de lijst met gekozen kandidaten (op alfabetische volgorde):

  • Alie Elbers

  • Gerald Hengstman

  • Robert Koenders

  • Bram Platel

  • Remco van Wijk

Alie Elbers

Alie Elbers

Alie Elbers is sinds 2009 fysiotherapeut bij Slot en Keerssemeeckers. Hier begeleidt zij veel mensen met MS.

Alie luistert goed en vraagt door naar klachten tijdens en na fysiosport-sessies. Zij weet veel over de verschillende medicijnen en denkt hier ook in mee. Alie gaat vaak naar bijeenkomsten van MS Zorg. Zo blijft zij op de hoogte van alle ontwikkelingen.

 

Gerald Hengstman

Gerald Hengstman

Voor de tweede keer is Gerald genomineerd.

Neuroloog Gerald Hengstman startte in 2021 zijn eigen dokterspraktijk met de naam ‘Upendo’. Zijn website is www.upendo.nl. Hij werkt op een speciale manier door eerst de persoon met MS aandacht te geven en niet alleen de medische techniek van het ziekenhuis. Hij gaat vaak door waar anderen stoppen, bijvoorbeeld over stamceltherapie en leefstijl.

Via MS Zorg Nederland geeft hij vorm aan landelijke MS zorg netwerken en geeft hij waardevolle informatie over MS door middel van online webinars en podcasts. Ook verzorgt hij nascholingen en workshops, voor zorgverleners en mensen met MS.

Nationaal als internationaal is Gerald actief betrokken bij diverse werkzaamheden op het gebied van onderzoek en MS.

Website MS Zorg Nederland en MS Zorg Nederland op YouTube

 

Robert Koenders

Robert Koenders

Voor de derde keer is Robert genomineerd.

Robert Koenders, ook wel bekend als Rob de huisman. Na de diagnose MS veranderde zijn leven. Inmiddels heeft hij hier een weg in gevonden. Op Instagram deelt Robert filmpjes over zijn leven met MS.

Robert is sinds juli 2021 verbonden met  Platform MS. Naast het hosten van het MS-café op Instagram, is hij medeverantwoordelijk voor de dagelijkse leiding over het platform.

Je kunt zijn Instagram account hier vinden. De website van Platform MS kun je hier vinden.

 

Bram Platel

Bram Platel

Voor de derde keer is Bram genomineerd.

Dr. ir. Bram Platel is gepromoveerd biomedisch technoloog, voorzitter van stichting MS in Beeld en zelf ook MS-patiënt. Eind 2018 heeft hij deze stichting opgericht omdat hij zijn wetenschappelijke achtergrond en ervaring als MS-patiënt wil gebruiken om mensen met deze vervelende ziekte en hun naasten te helpen. Dat doet hij door ingewikkelde dingen uit te leggen waar mensen met MS mee te maken hebben. Dat doet hij op een toegankelijke, begrijpelijke maar tegelijkertijd ook diepgaande manier. Meestal door middel van informatieve, toegankelijke en soms grappige YouTube video’s.

Meer over Bram’s werk vind je hier en op Youtube.

 

Remco van Wijk

Remco van Wijk

Remco is een topfitte triatleet en tech-ondernemer als hij een paar jaar geleden de diagnose MS krijgt.

Remco wordt gezien als een veranderaar.

Hij maakt zich sterk voor een bredere beschikbaarheid van aHsct (stamceltherapie) bij MS.

In zijn onderzoek naar medicatie verbaast hij zich over de hoge prijzen van deze medicijnen. Navraag leert hem dat het ook anders kan. Hierover heeft hij de documentaire “Remco versus Pharma” gemaakt.

Stemformulier

Je kunt stemmen tot donderdag 18 mei. De winnaar wordt op Wereld MS Dag op 30 mei bekendgemaakt.

Klik hier om te stemmen op jouw favoriet.

 

Door: Redactie MSKidsweb
Bron: MSweb

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *