Mijn naam is Lola en ik ben 9 jaar oud. Mijn moeder heeft nu 4 jaar MS. Ik was dus 5 jaar toen mama vertelde dat ze MS had. Toen snapte ik er nog niet zoveel van. Nu ik meer weet over MS, ben ik soms wel verdrietig dat mama deze ziekte heeft.

Doordat mijn moeder MS heeft, kan ze sommige dingen niet die andere moeders zonder MS wel kunnen. Ze kan bijvoorbeeld niet zo vaak mee naar feestjes, festivals of de kermis. Dat vind ik heel jammer. Ook mogen we thuis niet te drukke films kijken en moeten we rustig zijn. Mama eet ook andere dingen omdat ze MS heeft. Ik word daar soms verdrietig van, maar ik ben er wel aan gewend dat het bij ons thuis anders gaat dan bij vriendjes en vriendinnetjes. Ik heb geen broers en zussen en hoef niet veel te helpen thuis. Wat wel grappig is: MS staat voor ‘Mama San’. Verder vind ik niks leuk of goed aan de ziekte van mijn moeder.

Ik heb wel een paar tips voor andere kinderen. Denk niet te veel aan MS, maar kijk naar leuke dingen, zoals waar je naartoe gaat op vakantie of andere leuke dingen die je gaat doen. Een andere tip: houd een spreekbeurt over MS. Dat is leerzaam voor jezelf en je klasgenoten. Mijn spreekbeurt ging super goed en ik heb een folder en sticker over MS aan de kinderen uit mijn klas gegeven. Dat vond iedereen leuk!

Lola heeft begin november haar spreekbeurt gehouden over MS.
Ben je benieuwd? Bekijk haar presentatie dan hier: Spreekbeurt MS LOLA

Lijkt het je leuk om zelf een spreekbeurt over MS te doen? Vraag dan hier een spreekbeurtboekje aan.

 

Wil je interviews lezen met andere kinderen die net als Lola een ouder met MS hebben? Klik hier.

Ook meedoen?

Vind jij het ook leuk om te vertellen hoe het is om een ouder met MS te hebben? Mail je naam en ‘Ik wil meedoen’ naar prikbord@mskidsweb.nl, dan nemen we snel contact met je op.

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *