Een lekkere frisse en gezonde smoothie met een beetje pistache; heerlijk om de dag mee te starten, of bijvoorbeeld om klaar te maken na een lange schooldag, of in het weekend.

Vraag altijd even je moeder, oudere zus of broer, om je te helpen bij het maken van deze smoothie als dat nodig is. Samen koken is veiliger en kan ook heel gezellig zijn.

Wat? Smoothie
Kooktijd? 5 minuten
Voor? 2 personen
Niveau? Makkelijk (als je weet hoe de blender werkt ;-))

Ingrediënten
1 avocado
1 banaan
300 ml sinaasappelsap
Paar blaadjes munt
1 eetlepel pistachenootjes (ongezouten)

Wat heb je nodig?
Blender

Recept
1 Snijd de avocado doormidden en draai de helften los. Let op: er zit een pit in het midden van de avocado. Deze niet doormidden snijden. De avocado pit is als een rond hard bolletje.

2 Verwijder de pit* en de schil en doe het vruchtvlees samen met het sinaasappelsap, munt en de geschilde banaan in een blender.

*Als je een mes tegen de pit tikt, dan blijft de pit aan het mes vastzitten. Op deze manier is de pit makkelijk te verwijderen.

3 Voeg de pistachenootjes toe en mix fijn.

4 Giet de smoothie in een glas en garneer met wat verse munt en wat extra pistache. In plaats van een glas kan je ook een lege jampot gebruiken. Origineler dan een glas!

Ben je bang dat jouw blender de nootjes niet makkelijk fijn krijgt? Laat de pistachenootjes dan 15 min weken in water en giet ze daarna af.

Smakelijk smullen!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *