Ik ben Sven en ik ben 11 jaar oud. Mijn moeder heeft al mijn hele leven MS. Ik hoop dat ze iets vinden waardoor de MS verdwijnt en alles weer gewoon wordt.

Ik weet niet precies hoe lang mama al MS heeft, want ze had het al voordat ik geboren was. Ik ken mijn moeder dus alleen met MS. Dat vind ik stom, want mama kan niet alles doen wat ze wil. En soms moeten mijn oudere broer en ik helpen, bijvoorbeeld iets van boven pakken. Daar heb ik dan vaak geen zin in, maar ik weet dat het niet anders kan. Verder gaat het bij ons thuis niet heel anders dan bij andere kinderen, denk ik. Ik vind het meestal niet leuk dat mama MS heeft, maar soms is het wel handig. Wij hebben bijvoorbeeld altijd een parkeerplek en we mogen overal als eerste in. In Disneyland Parijs mochten we zelfs via de uitgang van de attracties naar binnen. Daardoor hoefden we niet lang te wachten en konden we lekker vaak in alle attracties! Dat is wel leuk, maar eigenlijk hoop ik dat ze iets vinden waardoor de MS verdwijnt en alles weer gewoon wordt.

Dat is een mooie wens, Sven! Sven heeft ook nog een tip voor andere kinderen die een ouder met MS hebben: Vraag of je naar een MS-Kinderkamp mag. Daar heb je rust en hoef je even niet aan de MS te denken. Kijk hier voor meer informatie over de MS-Kinderkampen.

Sven heeft in de klas een spreekbeurt over MS gehouden. Daarna mocht hij zijn spreekbeurt ook nog doen voor studenten van het Leids Universitair Medisch Centrum. Hoe dat ging, lees je hier.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *