Sven (11) heeft op school een spreekbeurt over MS gehouden. Dat ging zo goed dat hij zijn spreekbeurt daarna nog een keer heeft gedaan voor studenten van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Wat spannend!

De moeder van Sven heeft al zijn hele leven MS. Daarom wilde hij graag dat zijn klas meer zou leren over deze ziekte. Want wat is MS en hoe is het om MS te hebben? Sven wist natuurlijk al een heleboel, omdat zijn moeder MS heeft. Maar hij vroeg ook het spreekbeurtboekje van MSkidsweb aan. Daarin staat veel uitleg over MS. En opdrachtjes om te voelen hoe het is om MS te hebben. Hier zie je Sven tijdens zijn spreekbeurt voor de klas.

 

 

De spreekbeurt ging zo goed dat Sven hem nog een keer heeft gedaan voor studenten van het LUMC. Zij waren heel enthousiast en vonden het stoer dat een jongen van 11 jaar voor zo’n grote collegezaal durfde te staan. De studenten vonden de opdrachtjes ook heel leuk om te doen. Ze leerden van een jongen met een moeder met MS wat het betekent om deze ziekte te hebben. Knap hoor, Sven!

 

 

Wil jij ook een spreekbeurt over MS houden? Vraag dan hier het spreekbeurtboekje aan.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *