Week van de Jonge Mantelzorger

Vandaag start de Week van de Jonge Mantelzorger. Ook MSkidsweb besteedt van 1 t/m 7 juni extra aandacht aan jonge mantelzorgers. Dat doen we niet zomaar, want ongeveer 25 procent van de kinderen en jongeren in Nederland zorgt voor een ziek familielid. Dus als je vier vriendjes op een rijtje zet, is 1 vriendje een jonge mantelzorger. Misschien wel jij?

Meer dan je denkt

1 op de 4 kinderen en jongeren die zorgen voor een ziek familielid, dat is meer dan de meeste mensen denken. Daarom is het thema van de Week van de Jonge Mantelzorger dit jaar ‘Meer dan je denkt’. Maar dit thema gaat niet alleen over het aantal jonge mantelzorgers. Het gaat ook om alle zorgtaken en zorgen die zij hebben. Vaak weten jonge mantelzorgers en mensen in hun omgeving niet dat zij opgroeien in een andere situatie dan de meeste mensen. Daarom richt de campagne ‘Meer dan je denkt’ zich juist op de mensen in de omgeving van alle jonge mantelzorgers, zoals de buurvrouw, leerkracht, voetbaltrainer en vriendjes en vriendinnetjes. Iedereen kan iets betekenen, want ook jonge mantelzorgers willen gezien en gehoord worden. Iets kleins, zoals vragen hoe het gaat, betekent al meer dan je denkt!

Wat gaan we doen?

Tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger vinden in het hele land activiteiten plaats voor jonge mantelzorgers. Kijk maar eens op de website van jouw gemeente of een organisatie voor mantelzorg bij jou in de buurt. Op MSkidsweb.nl plaatsen we t/m 7 juni elke dag iets over jonge mantelzorgers. Want hoe weet je of jij een jonge mantelzorger bent? En hoe gaan andere jonge mantelzorgers met hun thuissituatie om? Houd dus de hele week deze website en onze socials in de gaten!

Nog meer informatie vind je op https://www.weekvandejongemantelzorger.nl

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *