;
skip to Main Content

Ouder van een jongvolwassene met MS?

MS krijg je niet alleen. Toch kiezen veel jonge MS patiënten ervoor om alleen door het verwerkingsproces te gaan. Hoe moet je daarmee omgaan als ouder? MS Vereniging regio Amsterdam doet een oproep.

Opdr_MS_XtraKindErfelijkTe horen krijgen dat je MS hebt komt voor veel mensen hard aan. Te horen krijgen dat je kind MS heeft is soms nog harder! Als ouder wil je dat je kind gezond en gelukkig is.

Omgaan met de diagnose is moeilijk. Zeker als je jong bent. De ene keer denk je dat je alles kunt, de volgende dag stort je wereld weer in. Al je toekomstdromen lijken voorbij. Hoe ga je daar mee om? Wie kan je helpen als je boos of verdrietig bent? Het is moeilijk om hier antwoord op te geven. Ouders willen graag alles begrijpen en de pijn verzachten. Maar hun kind wil of kan er niet altijd over praten.

Ouders onder elkaar

Om die ouders te kunnen helpen, wil de MS Vereniging (regio Amsterdam) mensen bij elkaar brengen. Ouders praten met MS patiënten die ook door zo’n moeilijke periode gingen. Ook kunnen ouders onder elkaar hun ervaringen delen. Gewoon koffie drinken en praten met elkaar.

Belangstelling

De MS Vereniging regio Amsterdam wil graag weten of mensen zo’n bijeenkomst fijn zouden vinden. Als ouder van een jong volwassene met MS (of als jij denkt dat het iets voor je ouders kan zijn!). Van gedachten wisselen met een andere ouder, of een MS patiënt die al wat verder is in het verwerkingsproces.

Wie weet kunnen er zo wat jonge mensen met MS geholpen worden. Liefde en begrip is belangrijk om de pijn te verzachten in die eerste periode!

Contactgegevens:

Nicolien van den Hoek
nvandenhoek@me.com

Esther Lof
info@msvnamsterdam.nl

Bron:MS Vereniging regio Amsterdam

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top