Als één van je ouders MS heeft, gaan sommige dingen bij jou thuis anders dan bij vrienden en vriendinnen. Dat kan weleens lastig zijn. Maar gelukkig ben je niet alleen. Hier kun je verhalen van andere kinderen lezen die een ouder met MS hebben. Je mag ook je eigen verhaal delen. Verder geven we je tips en kun je een test doen. En als je het leuk vindt, kun je verjaardagspost voor jouw verjaardag aanvragen.

Jij bent er ook nog

Als een van je ouders MS heeft, betekent dat ook veel voor jou. Je ouder kan niet altijd evenveel als andere ouders en heeft soms meer rust nodig. Daardoor moet je misschien wel meer helpen in huis dan andere kinderen. Als jullie op vakantie gaan of een uitje hebben, moet er over van alles worden nagedacht. En dat is niet altijd even leuk. Hier lees je onze tips.

Ga naar de tips

Wat ook kan helpen is verhalen van andere kinderen lezen.

Verhalen van andere kinderen

Soms heb je het gevoel dat je de enige bent die in deze situatie zit. Maar er zijn meer kinderen die een ouder met MS hebben. Hieronder vertellen ze hun verhaal. Wat vinden ze vervelend? Zijn er ook goede of leuke dingen? Hopelijk geeft het jou wat steun en voel je je daardoor minder alleen.

Lees de verhalen

Deel jouw verhaal

Heb jij een vader of een moeder met MS? Dan ben je zeker niet de enige! Op MSkidsweb komen veel kinderen die net als jij een ouder met MS hebben.

Vind je het fijn om met andere kinderen te delen hoe het is om een zieke ouder te hebben? Door mee te doen, help je ook andere kinderen. Je laat ze zien hoe jij omgaat met de ziekte en misschien heb je wel goede tips!

Wie is er jarig?

Veel kinderen die onze site bezoeken hebben een ouder met MS of hebben de ziekte zelf. Toch wil je niet altijd alleen maar met MS bezig zijn. Want er zijn ook nog genoeg leuke dingen, zoals bijvoorbeeld je verjaardag! Hier kun je zien wie van onze bezoekers er deze maand jarig is.

Wil jij hier ook staan met jouw verjaardag en post en een leuk verjaardagscadeautje van MuiS ontvangen? Als je nog geen 18 bent, stuur dan een mailtje met jouw naam, adres en geboortedatum naar @prikbordmskidsweb.nl.

Naar de verjaardagskalender

Doe de test

Het hebben van MS is voor jouw ouder niet makkelijk. Maar ook voor jou kan het knap lastig zijn. We hebben een paar testjes voor je gemaakt, waarmee je kunt zien hoe jij met de MS van jouw vader of moeder omgaat. Kun je er bijvoorbeeld goed over praten? Lukt het je om je in te leven in je zieke ouder? Voel je je weleens verdrietig of boos? Hopelijk helpen de testjes je om jezelf wat beter te begrijpen.

Doe de testjes

Fun

Het hebben van een ouder met MS is zeker geen lolletje. Het kan behoorlijk zwaar zijn. Juist daarom is het belangrijk om ook plezier te blijven maken. Dat kan met vrienden en ook hier online. Ga lekker kleuren of doe mee aan allerlei maffe experimenten.

Naar fun

Headerfoto: Martin de Bouter

Dit vind je misschien ook interessant...

Laatste nieuws

Back To Top