Ik ben Esmée en ben 11 jaar. Ik heb een broertje van 7. Sinds ongeveer een half jaar weten we dat mijn moeder MS heeft. Toen ik het hoorde merkte ik dat iedereen verdrietig was, zoals opa, oma en papa. Toen wist ik nog niet zo goed wat het was, daarom vond ik het lastig hoe ik er op moest reageren.

Esmée interviewNu ben ik er niet verdrietig om, maar ik vind het lastig dat ik niet weet wat er nog kan komen. Verder vind ik het vervelend dat ik meer moet meehelpen. Al hoef ik ook niet zo heel veel te doen. Ik moet alleen mijn eigen kamer/rommel opruimen, de tafel dekken of dat soort dingetjes. Ik denk eigenlijk dat het nu nog niet heel anders is dan bij anderen, maar misschien dat het later nog wel gaat komen.

Het gaat bij ons thuis eigenlijk nog heel goed en ik merk er nog weinig van. Wat wel fijn is, is dat papa ons ergens dichtbij met de auto afzet, omdat mama niet zo ver kan lopen. Zo hoeven wij ook niet zover te lopen 🙂 Als tip wil ik meegeven dat als je vragen over bijvoorbeeld de MS hebt, je het gewoon moet vragen aan je vader of moeder en er samen over praten.

Wil je interviews lezen met andere kinderen die net als Esmée een ouder met MS hebben? Klik hier.

Ook meedoen?

Vind jij het ook leuk om te vertellen hoe het is om een ouder met MS te hebben? Mail je naam en ‘Ik wil meedoen’ naar prikbord@mskidsweb.nl, dan nemen we snel contact met je op.

Papa en Mama kunnen meer lezen over MS op MS.nl.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *