‘Ik heet Faas en ben 7 jaar. Mijn mama heeft al 25 jaar MS. Ik heb geen broertjes of zusjes. Mama zit in een rolstoel, waardoor ze op dezelfde hoogte is als ik. Dat vind ik wel fijn.’

FaasToen ik hoorde dat mama MS heeft, vond ik er niet zoveel van. Ook nu maakt het me eigenlijk niet uit dat ze MS heeft. Ik vind het wel heel jammer dat mama niet kan voorlezen en dat ik niet op haar schouders kan. Wat ik dan wel weer leuk vind, is dat ik altijd op haar schoot kan, omdat ze in een rolstoel zit. Ook zit ze daardoor op dezelfde hoogte als ik. Ik kan haar dus gemakkelijk aankijken en hoef niet omhoog te kijken.

Siësta
Ik hoef mama never nooit te helpen met het huishouden. Wel zijn er dingen die bij ons anders gaan dan bij andere kinderen. Mijn mama is strenger. En ze slaapt overdag net als de mensen in Spanje. Daar heet het een siësta. Mijn tip voor andere kinderen is: houd een spreekbeurt over MS. Dat is leuk.

 

Wil je interviews lezen met andere kinderen die net als Faas een ouder met MS hebben? Klik hier.

Ook meedoen?
Vind jij het ook leuk om te vertellen hoe het is om een ouder met MS te hebben? Mail je naam en ‘Ik wil meedoen’ naar prikbord@mskidsweb.nl, dan nemen we snel contact met je op.

 

Dit bericht heeft 0 reacties

 1. Stoere mama heb jij Faas.
  Je kan een hoop van haar leren.
  Wij hebben nog met je overgrootouders een wijntje gedronken op een terrasje in Albir.
  Ook zij waren trots op.jouw moeder.

 2. Lieve Reni Wat heb jij een kanjer van een zoon👍❤️
  Zo knap en lief Ga zo door Faas 👍om daar
  Over te vertellen Over hoe jij dat ervaar 💕👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *