Mijn naam is Feline en ik ben 9 jaar oud. Mijn moeder heeft al 12 jaar MS. Ze had het dus al voordat ik geboren werd. Ik vind het vervelend en ook niet leuk dat ze MS heeft. Dat we daardoor minder dingen kunnen doen vind ik eigenlijk het stomste.

FelineWat is wel leuk vind is dat ik soms op mama’s schoot kan zitten als mama in de scootmobiel zit. Daarnaast is mama altijd thuis als ik uit school kom, want ze werkt niet meer door MS.

Soms gebeuren er ook grappige dingen. Toen ons hondje een  puppy was zat hij altijd graag op de scootmobiel, dat vond ik leuk! Wat ik ook erg leuk vond was dat ik met een paar vriendinnetjes naar school ging op skeelers. Op het schoolplein hielden wij als treintje de scootmobiel van mama vast en ging mijn moeder rondjes rijden, dat was heel grappig!

Ik heb geen broers en zussen en hoef niet heel veel te doen in het huishouden. Af en toe moet ik weleens naar boven lopen om iets te pakken. Soms vind ik dat wel een beetje vervelend, maar vaak wel goed.

Er zijn bij ons best wel dingen die anders gaan dan bij andere kinderen thuis. Zo werkt mijn moeder niet meer en ligt ze eerder op bed. Ook doe ik vaak dingen met mijn vader alleen, bijvoorbeeld een dagje naar het zwembad. Dat is namelijk voor mijn moeder te vermoeiend. Verder komen mijn oma’s de was ophalen en poetsen.

Toch zijn er nog genoeg leuke dingen die we wel samen kunnen doen. Als tip wil ik andere kinderen meegeven dat het misschien wel leuk is om een spreekbeurt te doen over MS. Zo leer je er zelf nog meer over en je klasgenoten ook.

Wil je interviews lezen met andere kinderen die net als Feline een ouder met MS hebben? Klik hier.

Ook meedoen?

Vind jij het ook leuk om te vertellen hoe het is om een ouder met MS te hebben? Mail je naam en ‘Ik wil meedoen’ naar prikbord@mskidsweb.nl, dan nemen we snel contact met je op.

Papa en Mama kunnen meer lezen over MS op MS.nl.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *