Gigi, een meisje met een missie!

gigiGigi is 9 jaar, heeft een zus Djessy en haar vader had MS. Op zijn 19e kreeg de vader van Gigi te horen dat hij MS heeft. Ze west eigenlijk niet beter dan dat haar vader in een rolstoel zat.

Als ze vertelt over haar vader praat ze met veel liefde over hem. Ze geeft aan dat ze het leuk vond om samen met hem naar opa en oma te fietsen. Haar vader in de rolstoel met motortje en zij op fiets. Ook zegt ze: ‘als we naar de Efteling gingen, hoefden we nooit lang in de rij te staan omdat papa MS had’. Natuurlijk moest ze ook weleens helpen in huis met bijvoorbeeld de borden op tafel zetten, maar dat vond ze niet heel erg.

Op een gegeven moment ging het met haar vader steeds slechter. Hij kreeg veel last van spasticiteit. Gigi vertelt met liefde en ook wel met een beetje trots dat als de benen van haar vader heel erg begonnen te bibberen, dat zij dan op zijn been ging drukken en met haar voet op zijn voet ging staan en het bibberen dan stopte. Zij was de enige die dat echt goed kon. Helaas is haar vader op 46-jarige leeftijd overleden.

Op een gegeven moment zat Gigi met haar moeder en zus in de lockdown door corona. Ze gaf aan dat ze iets wilde gaan doen voor MS. Samen met haar moeder bedachten ze veel dingen, zoals tasjes bedrukken of koekjes bakken. Opeens kwam het idee van oorbellen maken naar voren. Dat leek Gigi wel heel leuk, omdat ze die zelf ook graag draagt. Daarna moest er nog een naam verzonnen worden. Ze wilde per sé de letters MS verwerken in de naam en zo ontstond de naam More Shine! Gigi is heel creatief en verzint alle creaties zelf, maar zeker niet alle oorbellen worden door haar goedgekeurd.

Haar missie is zoveel mogelijk geld ophalen voor MS Zorg Nederland. Hier heeft ze voor gekozen, omdat de neuroloog van haar vader daar werkt. Ze hoopt dat met het geld onderzoek gedaan kan worden naar MS. Dit omdat ze liever niet wil dat er meer kinderen zijn die meemaken wat zij meegemaakt heeft. Een dappere strijder dus! Op dit moment is er meer dan € 1.000,- opgehaald. Ze weten nog niet precies waar het geld aan uitgegeven gaat worden. Het liefst wil ze dat het besteed wordt aan iets met kinderen.

Gigi kerstoorbellenZijn jullie nu ook heel erg benieuwd naar de oorbellen van Gigi? Ze verkoopt ze op haar FB-pagina More Shine, klik hier. Ze heeft veel verschillende oorbellen. Ook bijvoorbeeld met glitters die heel mooi kunnen zijn voor de Kerst, want wie wil hier nou niet Shinen met de Kerst? De oorbellen worden netje en leuk ingepakt, waardoor het ook leuke kadootjes zijn voor onder de kerstboom. Steun Gigi en daarmee ook gelijk MS Zorg Nederland!


Update 6-12-2022: inmiddels is Gigi 10 jaar en gaat ze nog steeds door met haar missie. Het gaat goed met haar. Ze zit in groep 7 en is lekker aan het sporten. Ook heeft ze opnames gehad samen met haar zus voor een voorlichtingsfilmpje vanuit MS Zorg Nederland. Met dit filmpje vragen ze aandacht voor het gezin om de MS patiënt heen.  Deze mensen worden weleens een beetje vergeten. Zodra het filmpje klaar is zal deze te zien zijn via de website van MS Zorg Nederland en op YouTube. Nog steeds een heel dapper meisje dus!

Wil je interviews lezen met andere kinderen die net als Gigi een ouder met MS hebben? Klik hier.

Dit bericht heeft 0 reacties

  1. Wat mooi als je al op zo’n jonge leeftijd met een gebaar komt, dat noemen ze echte vaderliefde en veel wijsheid. Goed bezig Gigi ga zo door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *