‘Ik heet Jule en ben 8 jaar. Mijn mama heeft MS. Ze weet nu 3 jaar dat ze dat heeft, maar eigenlijk heeft ze het al veel langer. Verder heb ik een zus, zij heet Nova.’

JuleIk was heel erg verdrietig toen ik hoorde dat mama MS heeft, maar kan het me ook niet zo goed meer herinneren, omdat ik nog maar 5 was. Ik vind het helemaal niet fijn als mama klachten heeft, soms is ze bijvoorbeeld heel erg moe. Dat vind ik eigenlijk ook het vervelendste aan de MS. Als ze zo moe is help ik haar met dingetjes in huis. Toch hoef ik niet zoveel klusjes te doen.

Gezellig
Door de MS kan mama niet meer werken. Hierdoor hebben we minder geld en kunnen we wat minder leuke dingen doen. Doordat ze nu niet meer werkt is ze wel altijd thuis en dat vind ik wel heel gezellig!

Volgens mij heb ik ook nog wel goede tips. Blijf rustig en help je papa of mama, maar denk ook goed aan jezelf. Binnenkort ga ik naar een MS kinderkamp, misschien is dat ook wel leuk voor jou?

 

Wil je interviews lezen met andere kinderen die net als Jule een ouder met MS hebben? Klik hier.

Ook meedoen?
Vind jij het ook leuk om te vertellen hoe het is om een ouder met MS te hebben? Mail je naam en ‘Ik wil meedoen’ naar prikbord@mskidsweb.nl, dan nemen we snel contact met je op.

 

Dit bericht heeft 0 reacties

  1. Heel mooi geschreven Jules. Blijf goed zorgen voor je moeder, liefde geeft sterkte. Paul (een oude friend van je grootouders Marianne en Mees)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *