Ik heet Quinten en ben 9 jaar. Bij ons thuis heeft mijn vader MS. Wij weten dat nu een half jaar, toen ik het hoorde vroeg ik me af wat het was, want daar had ik geen idee van. Mama heeft het toen goed uitgelegd, ook aan mijn zus. Wij hoeven onze ouders niet te helpen in het huishouden.

Quinten, interviewDoor de goede uitleg kan ik er nu wel mee omgaan. We merken er behalve de vermoeidheid ook nog niet zoveel van. Ik vind  het wel vervelend dat mijn vader minder energie heeft. Hierdoor moeten we dingen heel goed van te voren plannen.

Zelf hoop ik dat er ooit een medicijn komt, waardoor de MS meteen weggaat. Als tip wil ik andere kinderen vertellen dat ze zich niet heel druk moeten maken over de MS. Je ouder kan er niet aan dood gaan. Het leven stopt niet met MS, maar het wordt anders en daar kun je als kind aan meehelpen.

Wil je interviews lezen met andere kinderen die net als Quinten een ouder met MS hebben? Klik hier.

Ook meedoen?

Vind jij het ook leuk om te vertellen hoe het is om een ouder met MS te hebben? Mail je naam en ‘Ik wil meedoen’ naar prikbord@mskidsweb.nl, dan nemen we snel contact met je op.

Papa en Mama kunnen meer lezen over MS op MS.nl.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *