Ik heet Ymke en ben 11 jaar. Mijn moeder heeft 3 jaar terug de diagnose MS gekregen. Zo lang weet ik het ook al. In het begin besefte ik het eigenlijk niet en na die tijd ging ik er steeds meer over nadenken. Ik voelde er toen nog niet echt iets voor. Nu ben ik er best vaak verdrietig over. Ik vind het vervelend dat ze vaak moe is. Dat komt ook doordat ze pijn heeft en daardoor wat sneller boos kan zijn.

ImkeIk vind het wel leuk dat ze nu wat vaker thuis is. Ik heb wel een (half)broer, maar die woont in Amerika. Bij ons thuis gaat mijn moeder eerder naar bed en kan ze niet altijd mee. Dat is dus wel anders dan bij andere kinderen thuis. Ik hoef niet heel vaak dingen in huis te doen. Wel vraag ik aan mijn moeder of ik kan helpen en soms vraagt ze het ook aan mij.

Verder vind ik het gewoon vervelend dat mijn moeder MS heeft en dat er nu nog geen medicijnen zijn om het weg te krijgen. Een tip voor andere kinderen met een vader of moeder met MS zou kunnen zijn: Niet elke seconde iets vragen of zeggen als het wat minder gaat met je ouder die MS heeft.

 

Wil je interviews lezen met andere kinderen die net als Ymke een ouder met MS hebben? Klik hier.

Ook meedoen?

Vind jij het ook leuk om te vertellen hoe het is om een ouder met MS te hebben? Mail je naam en ‘Ik wil meedoen’ naar prikbord@mskidsweb.nl, dan nemen we snel contact met je op.

Papa en Mama kunnen meer lezen over MS op MS.nl.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *