MS komt vooral bij volwassenen voor. Ongeveer 5% van alle MS-patiënten is een kind. Hoe ga je hier als ouder of verzorger mee om? Of misschien heb je zelf MS als kind of jongere? Hier vind je informatie, tips en verhalen van andere kinderen met MS.

MS, en dan?

Omdat MS niet zo vaak voorkomt bij kinderen, is het soms lastig om informatie te vinden. Daarom hebben we de belangrijkste dingen die je moet weten in een overzicht gezet. Je leest hier alles over naar school gaan, een behandeling krijgen, erfelijkheid en het krijgen van een terugval.

Lees verder

Zorggids

Hoe zorg je goed voor jouw kind met MS of voor jezelf als kind of jongere? In onze korte zorggids hebben we speciaal voor jou handige tips op een rij gezet. Bijvoorbeeld over sporten, eten, medicijnen en het vragen van hulp.

Open de zorggids

Verhalen van kinderen met MS

Omdat er niet zoveel kinderen met MS zijn, is het lastig om lotgenootjes te vinden. Terwijl dat juist zo fijn is. Daarom kun je hier verhalen lezen van andere kinderen met MS.

Lees de verhalen

Wil jij andere kinderen helpen? Deel dan jouw eigen verhaal op onze site. Je mag zelf weten hoe je dit wil doen. Je kunt bijvoorbeeld zelf een verhaal schrijven of je laat het een van je ouders doen. Maar je kunt ook een lijst met vragen van ons krijgen, die je dan zelf beantwoordt. Stuur een mail naar prikbord@mskidsweb.nl, dan kunnen we even overleggen.

Jongeren met MS

Op dit moment zijn er in Nederland rond de 150 jongeren onder de 18 jaar die MS hebben. Dit getal verandert elk jaar omdat er kinderen en jongeren bijkomen, maar ook omdat patiënten na een paar jaar geen jongere meer zijn, maar een volwassene. Hier lees je als jongere informatie die voor jou interessant kan zijn. Denk aan opgroeien met MS, een relatie hebben, een opleiding volgen en werken aan een gezonde leefstijl. Ook lees je een interview met rapper Salfa uit Amsterdam die MS heeft.

Naar de pagina jongeren

De dokter vertelt

Drs. Daniëlle van Pelt is arts-onderzoeker in het Nationaal Kinder MS Centrum. Ze is er voor jonge patiënten met MS en doet onderzoek naar MS op kinderleeftijd. Daniëlle legt in een paar filmpjes heel duidelijk uit hoe je de diagnose MS krijgt, wat de oorzaak is en wat voor klachten je kunt krijgen.

Naar de filmpjes

Kids-nieuws

Ben je benieuwd wat er allemaal in de krant, op het internet of op tv komt over MS? We verzamelen alle nieuwtjes voor je.

Ga naar Kids-nieuws

Nog meer info?

Wil je nog meer weten over MS? Bijvoorbeeld omdat je een spreekbeurt wil houden over je eigen ziekte? Neem dan een kijkje op de pagina ‘MS X-tra’.

Headerfoto: Martin de Bouter

Dit vind je misschien ook interessant...

Laatste nieuws

Back To Top