46aNieuws12_KinderMSCentrum_chequeHet Erasmus MC in Rotterdam richt een nationaal centrum voor kinderen met multiple sclerose op. Dit is mogelijk dankzij een gift van € 487.000 van de Vriendenloterij. Dit bedrag is uitgereikt tijdens het Goed Geld Gala 2012.

Verbeteren

Met de donatie kan de Stichting MS Research samen met ErasMS het Nationaal Kinder MS Centrum beginnen. Doel van dit centrum is om de zorg aan jonge patiënten met multiple sclerose te verbeteren.

Landelijk

Neuroloog en immunoloog prof. Rogier Hintzen: “Het Erasmus MC werkt eigenlijk al gedeeltelijk als een Nationaal Kinder MS Centrum. Uit heel Nederland krijgen we immers jonge patiënten op bezoek, die we jarenlang blijven zien. We organiseren ook regelmatig een lotgenotendag. Het centrum komt in Rotterdam, maar we blijven afhankelijk van landelijke samenwerking.”

Herstel

Een deel van het ontvangen geld wordt gebruikt voor het maken van informatiemateriaal. Prof. Hintzen: “Kinderen met MS zien er gezond uit, tot ze ineens een aanval krijgen. Hun herstel duurt lang en de kans dat iemand invalide wordt, is groot.”

Onbegrip

De onvoorspelbaarheid van MS kan leiden tot onbegrip bij familie, vriendjes en docenten. “Ik hoop dat informatiemateriaal dit kan wegnemen.”

Weefsel

Het kindercentrum zal ook een biobank bevatten. Daarin wordt weefsel van kinderen met MS opgeslagen. De beschikbaarheid van dit weefsel maakt onderzoek naar MS bij kinderen gemakkelijker. “We begrijpen nog niet helemaal hoe deze aandoening in elkaar steekt. Daarom blijft wetenschappelijk onderzoek belangrijk.”

Bekijk hier een filmpje van Koffietijd. Daarin neemt Hintzen de cheque juichend in ontvangst (op 3.03 minuten).

Geplaatst: 21 februari 2012 – Door: Ilse Lukken – Bron: Erasmus MC

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *