Kids-nieuws13_Wolter_filmpjeOp woensdag 25 september 2013 zijn drie jonge mensen met MS door het Nationaal Kinder MS Centrum en de stichting MS Research uitgenodigd om naar het Sophia Kinderziekenhuis te komen en daar een filmpje op te nemen. In dit filmpje is ook Wolter Kroes te zien, Vriend van Kinderen met MS. Iris (19) heeft MS en was er bij op deze dag. Ze vertelt hoe het was.

In de studio van Sophia TV

“Aan het begin van de middag werden Mikki (bijna 14), Pieter (14) en ik in de studio van Sophia TV verwacht. Allereerst gingen wij bij de computer zitten, daar waar de opnames gemaakt zouden worden. Het doel van het filmpje is het promoten van de website van het Kinder MS Centrum. In dit filmpje wordt Pieter gevolgd als hij langs verpleegkundigen en artsen gaat die bij het Kinder MS Centrum horen, zoals de neuroloog, MS verpleegkundige en de fysiotherapeut.

Tijdens het filmpje dat we met Wolter opgenomen hebben, legt Pieter aan Wolter uit wat het doel is van de website en wat er allemaal te vinden is. Hij vertelt dat je er informatie kunt vinden over de ziekte en behandeling, maar ook verhalen kunt lezen van Pieter en mij. Hij nodigt andere kinderen en jongeren met MS ook uit om hun verhaal op de site te laten plaatsen.

Extra aandacht via social media

Wolter heeft aangegeven dat hij blij is dat deze site er is en dat hij zeker van plan is om veel mensen van deze site op de hoogte te stellen, maar dat ook social media zoals Twitter en Facebook van het Kinder MS Centrum daarbij kunnen helpen. Hij denkt dat hij via Twitter en Facebook heel veel mensen kan bereiken en ook BN’ers kan aanmoedigen om dit wat meer onder de aandacht te brengen. Dat zou natuurlijk super zijn!!

Vragen aan Wolter Kroes

Nadat we het filmpje opgenomen hadden, mochten Mikki, Pieter en ik nog wat leuks doen. Wij zouden Wolter namelijk nog gaan interviewen! Ik had maar één vraag en dat was ook wel een belangrijke vraag: “Zit de spaarpot die ik vorig jaar aan je gegeven heb vol?”.

Vorig jaar heb ik namelijk, op het moment dat Wolter officieel Vriend van kinderen met MS werd, hem toegesproken en een spaarpot overhandigd die hij zou gaan vullen. Hij moest erg om de vraag lachen en zei dat hij de spaarpot tijdens concerten heeft neergezet zodat mensen er geld in konden doen, maar dat mensen de spaarpot mee wilden nemen of zelfs kapot wilden maken. Daarom heeft hij de spaarpot thuis neergezet en Wolter zei dat hijzelf dat wel goed maakt door zelf een bedrag aan de stichting te geven.

Verder was er nog een aantal vragen van Mikki en Pieter zoals: “Waarom ben je uiteindelijk vriend van kinderen met MS geworden?” of “Wie was vroeger jouw grootste fan?” en “Wanneer ben je begonnen met zingen?”.

Van dit deel van de middag zijn geen filmopnames, wel zijn er foto’s en een verslag van gemaakt. De dag werd afgesloten met verschillende foto’s van Wolter samen met bijvoorbeeld de neuroloog en ons drietjes.

Ik ben heel erg benieuwd naar hoe het filmpje en de foto’s geworden zijn, maar dat zal vast snel te zien zijn!”

Geplaatst: 1 oktober 2013 – Door: Iris de Jong

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *