32aNieuws11_Wolter_Iris02Eindelijk was het zover! De kinderen (waaronder ik) die deze avond van 24 november 2011 mochten optreden, hadden hier al weken zin in. Een optreden met Wolter Kroes!

De kinderen met MS werden rond een uur of half zes verwacht. We moesten namelijk eerder aanwezig zijn voor de generale repetitie. We kregen in een aparte ruimte eten en daarna kregen we onze T-shirts. Op deze T-shirts staat ‘Wij zijn vriend van Wolter’. Voor we naar de zaal gingen om te repeteren, oefenden we nog in het zaaltje waar we aten. Zonder dat ik het doorhad, stond Wolter opeens achter ons. Hij ging gelijk naar Mikki toe en ze waren allebei erg blij om elkaar weer te zien! Vervolgens stelde hij zich aan ieder van ons voor en kregen we te horen dat Shownieuws aanwezig zou zijn!!!

Oefenen
Vervolgens vertrokken we naar de zaal waar het optreden ook daadwerkelijk gehouden zou worden. Daar nam ieder van ons de tekst die we zouden gaan zingen nog even goed door. Ik oefende ook nog een aantal keer de tekst die ik tegen Wolter zou gaan zeggen. Toen we klaar waren met de generale repetitie gingen we naar een rustruimte. Daar namen we op ons gemak alles nog even door met een glaasje drinken erbij.

Droom
We vertrokken met de groep naar beneden, Wolter en Mikki voorop. Eerst zou het hun momentje zijn. Het was al een tijd de droom van Mikki om met Wolter op te treden. Ze is dan ook niet voor niets zo’n grote fan van hem. Zij zongen samen het lied ‘De zomer in je hart’. Het was duidelijk te zien dat Mikki van dit optreden genoot, maar je kon ook zien dat Wolter het erg speciaal vond om met Mikki te zingen. Mooi om mensen zo te zien genieten!

Onze Vriend
Na het lied mocht Mikki een vriendschapsarmbandje bij Wolter omdoen. Na dit moment was het officieel: Wolter is Vriend van Kinderen met MS. Toen was het moment daar dat ik Wolter toe zou spreken! Ik werd naar voren geroepen, nam een spaarvarken in mijn hand en sprak het volgende richting Wolter Kroes (of woorden van gelijke strekking):

“Lieve Wolter, heel erg bedankt dat je onze vriend wilt zijn. Wij, kinderen met MS, hebben hard een vriend nodig. Nodig om te laten zien wat deze ziekte met ons doet, maar ook een vriend die geld inzamelt voor onderzoek en een betere behandelwijze voor kinderen met MS.”
Ik overhandigde ondertussen het spaarvarken en zei vervolgens: “Daarom dit spaarvarken dat symbool staat voor jou, voor ons en voor MS Research. Samen bereiken we namelijk meer!”

4aeNieuws11_Wolter_spaarpotEn dat voor de camera van SBS6!!!! Nadat ik gesproken had, vertrok ik weer naar achter en zong ik met de rest van de kinderen ‘Een vriend voor het leven’. Erg van toepassing op de avond en situatie natuurlijk. Ik vond het echt superleuk om te doen. Niet iedereen kan zeggen voor de camera een spaarvarken uitgereikt te hebben, voor Wolter gesproken te hebben én te zingen! Het mooiste is nog wel dat ik totaal niet kan zingen, dus hoe leuk is het dan?!

Spel
Na dit alles gingen we naar de 7e etage van Corpus. Daar is nu een gedeelte dat over MS gaat. Er is een spel gemaakt en dat moest eerst officieel geopend worden, natuurlijk door Wolter! Voorafgaand is er nog een interview met Mikki en Wolter gehouden. Daar was ook een deel van terug te zien bij Shownieuws. Het spel werd nog even door Wolter gespeeld en nu is het officieel geopend.
Als afsluiting gingen we nog naar beneden om een groepsfoto te maken. Daarna ben ik ook nog met Wolter alleen op de foto gegaan.

Supertof
Het was echt een supertoffe ervaring die ik nooit ga vergeten! Allereerst is het natuurlijk super dat Wolter Kroes zich voor kinderen met MS gaat inzetten. Hij heeft, nadat ik voor hem had gesproken, ook het volgende gezegd: “Ik ga ervoor zorgen dat die spaarpot niet één keer vol gaat, maar wel drie keer zo vol.” Hoe fijn is het als iemand zich op zo’n manier gaat inzetten voor de ziekte!

Geplaatst: 29 november 2011 – Door: Iris de Jong

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *